Τεχεράνη – Σειρά

Τεχεράνη σειρά

Τεχεράνη – Σειρά

Η Τεχεράνη είναι μία πολύ καλή…κατασκοπευτική σειρά 8 επεισοδίων. Σε τέτοιες σειρές το στοιχείο της ανατροπής είναι απαραίτητο. Για να γίνει επιτυχημένα αυτό, δεν πρέπει προφανώς να το έχει υποπτευθεί ο θεατής. Και εδώ αυτό συμβαίνει επιτυχημένα παραπάνω από μία φορές ειδικά όσο πάμε προς το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αθήνα! 

Σενάριο

Η Ταμάρ είναι μία κατάσκοπος-χάκερ από το Ισραήλ, η οποία αναλαμβάνει μία πολύ επικίνδυνη αποστολή στο Ιράν. Εκεί, πρέπει να απενεργοποιήσει την αεράμυνα της χώρας ώστε να βομβαρδίσουν κάποιες εγκαταστάσεις τα μαχητικά. Τα πράγματα προφανώς δεν είναι τόσο απλά. Μόνο για να μπορέσει να φτάσει στο Ιράν θα στηθεί μία ολόκληρη επιχείρηση ώστε να φαίνεται σαν να πρόκειται για κάποια άλλη γυναίκα που ήδη ζει εκεί. Από το αεροδρόμιο κιόλας θα αρχίσει ένα παιχνίδι όπου από την μία θα βλέπουμε την προσπάθεια της Ταμάρ να φέρει σε πέρας την αποστολή της και από την άλλη θα βλέπουμε άτομα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν να ανακαλύψουν τι ακριβώς έχει γίνει. Τα πράγματα δεν θα πάνε ακριβώς όπως έπρεπε και η Ταμάρ θα βρεθεί σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση όπου θα αναγκαστεί να εμπλέξει και άτομα του στενού οικογενειακού της κύκλου.

Τεχεράνη – Να την δω;

Ναι, έχει τρομερό ενδιαφέρον! Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι δεν εμφανίζει καλούς τους μεν και κακούς τους δε. Ο απλός λαός παντού έχει τις ίδιες αρχές. Με τον δικό της τρόπο, η σειρά Τεχεράνη περνάει ένα μήνυμα πως θα μπορούσαμε να ζούμε ειρηνικά και να μην σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

Επίσης, εχει γίνει τρομερό μοντάζ ώστε να καλυφθούν τα ελληνικά και να νομίζει ο θεατής ότι πράγματι η σειρά έχει γυριστεί στο Ιράν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς στα 49α τηλεοπτικά βραβεία International Εmmys. Έχει ανανεωθεί ήδη για δεύτερη σεζόν η οποία θα είναι διαθέσιμη στα μέσα του 2022.

Παρόμοιες σειρές

Το χάος (ίδιος σεναριογράφος), το κορίτσι από το Όσλο και το Χαλιφάτο.