Μην Κοιτάτε Πάνω

Μην κοιτάτε πάνω ταινία

Μην Κοιτάτε Πάνω – Ταινία Netflix

To “Μην κοιτάτε πάνω” είναι μία ταινιάρα με καταπληκτικά μηνύματα για πολλούς αποδέκτες από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου Άνταμ ΜακΚέι. Αξίζει σίγουρα να αφιερώσετε 2 ώρες και να την δείτε.

Cast

Πριν πάμε στο σενάριο αξίζει να πούμε ότι στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζένιφερ Λόρενς. Πλαισιώνονται από…την Μέριλ Στριπ (στο ρόλο της Προέδρου των Η.Π.Α), την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Ρομπ Μόργκαν, την Αριάνα Γκράντε κ.α.

Σενάριο

Δύο αστρονόμοι ανακαλύπτουν πως ένας τεράστιος κομήτης θα συγκρουστεί με την γη σε 6 μήνες και 14 ημέρες. Η σύγκρουση θα είναι τέτοια που αναπόφευκτα θα φέρει το τέλος της ανθρωπότητας. Άμεσα θα ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία και θα κανονιστεί ραντεβού με την Πρόεδρο των ΗΠΑ. Εκεί όμως θα αρχίσουν τα παράδοξα μιας και φαίνεται πως το θέμα αυτό δεν είναι πρώτη προτεραιότητα όχι μόνο για την πολιτική ηγεσία αλλά και για τον ίδιο τον κόσμο. Γιατί δεν ασχολούνται; Ο καθένας έχει διαφορετικούς λόγους. Υπάρχουν οι αφελείς, υπάρχουν οι συνωμοσιολόγοι, υπάρχουν οι “ωχαδερφιστές” και κάπως έτσι ο καιρός κυλάει επικίνδυνα. Η καταστροφή έρχεται από ψηλά αλλά κάποιοι θα φωνάζουν…”Μην κοιτάτε πάνω”.

Μην Κοιτάτε Πάνω – Τροφή για σκέψη

Όποιος βλέπει σύνδεση ΜΟΝΟ με την σύγχρονη Αμερική, θα πρέπει να αναθεωρήσει. Αυτά που παρουσιάζονται στην ταινία (με μία δόση υπερβολής προφανώς) συμβαίνουν γύρω μας. Κάποια στιγμή πρέπει ολοι…να το πάρουμε αλλιώς.

Εμένα η βασική μου δουλειά είναι η κατασκευή ιστοσελίδων (κάνω και την διαφήμισή μου). Πρόσφατα ένας πελάτης μου εξηγούσε γιατί έχει αλλάξει την θεματολογία της ιστοσελίδας του βάζοντας περισσότερα άρθρα σχετικά με την λεγόμενη…trash TV. Μου έλεγε λοιπόν πόσο μεγάλη επισκεψιμότητα του έφερναν τα εν λόγω άρθρα.

Προφανώς και όλοι έχουμε ανάγκη να χαλαρώσουμε αλλά μήπως είναι καιρός να βρούμε καλύτερους τρόπους και να πετάξουμε τα σκουπίδια…στα σκουπίδια;

Πολλοί παραλληλισμοί μπορούν να γίνουν επίσης και με την πανδημία. Ειδικά στο σημείο που τα πάντα αντιμετωπίζονται μικροπολιτικά (από όλους). Μήπως θα έπρεπε και οι πολιτικοί αλλά και όλοι εμείς κάποια πράγματα να μην τα εξετάζουμε με βάση το πολιτικό κόστος και το “συμφέρον” μας; Μήπως σε κάποια πράγματα το συμφέρον όλων είναι το ίδιο και θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε από κοινού με την σοβαρότητα που πρέπει;

Να την δω;

Ναι, με χίλια! Η ταινία είναι γροθιά στο στομάχι ενώ παράλληλα έχει και αρκετές αστείες σκηνές με καταστάσεις που είναι για γέλια και για κλάματα… Συνοπτικά, το “Μην κοιτάτε πάνω” είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει το τελευταίο διάστημα.