ενοχο παρελθόν νετφλιξ

Ένοχο παρελθόν – Σειρά Netflix

Το ένοχο παρελθόν είναι η νέα βρετανική σειρά 8 επεισοδίων του Νετφλιξ που βασίζεται σε βιβλίο του Χάρλαν Κόμπεν. Όπως και οι άλλες σειρές που βασίζονταν σε βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Σενάριο

Η Μέγκαν είναι μία μητέρα τριών παιδιών που μετά από 17 χρόνια αποφασίζει να παντρευτεί τον σύντροφό της. Στο παρελθόν όμως δεν λεγόταν Μέγκαν αλλά Κάσι. Δουλεύε σαν στρίπερ στο Vipers, ένα απομονωμένο μαγαζί. Ενώ φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω την παλιά ζωή της, θα αρχίσουν ξαφνικά να εμφανίζονται άτομα από το παρελθόν της. Η εξαφάνισή της είχε συμπέσει με την εξαφάνιση ενός ότι και τόσο ευγενικού θαυμαστή της, ο οποίος υπάρχουν φήμες ότι επέστρεψε και αυτό από μόνο του τρομοκρατεί την Μέγκαν.

Παράλληλα, την ίδια ακριβώς ημερομηνία αλλά 17 χρόνια αργότερα θα εξαφανιστεί ένας νεαρός, ο Κάρλτον Φλιν. Ο Κάρλτον φαίνεται ότι διασκέδαζε με την κόρη της Μέγκαν στο Vipers το βράδυ της εξαφάνισής του. Πως μπορεί να συνδέονται όλα αυτά; Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Μπρουμ, ο ίδιος αστυνομικός που είχε αναλάβει και την παλιά υπόθεση.  Από την αρχή θα δει κοινά σημεία και θα προσπαθήσει να ενώσει τα κομμάτια του παζλ.

Cast

Στο ένοχο παρελθόν παίζουν πολλοί καλοί και γνωστοί ηθοποιοί. Ξεκινάμε από τους James Nesbitt και Richard Armitage οι οποίοι είναι γνωστοί μας και από τα Χόμπιτ…

Στον ρόλο της Κάσι/Μέγκαν βρίσκουμε την ταλαντούχα Cush Jumbo. Ακόμα, σημαντικούς ρόλους έχουν οι Sarah Parish, o Daniel Francis, η Poppy Gilbert και η Jo Joyner.

Να την δω;

Το ένοχο παρελθόν λειτουργεί στο ίδιο μοτίβο που λειτουργούν και οι άλλες σειρές βιβλίων του Coben. Αισθάνεσαι ότι στην αρχή σου δίνουν ένα κουβάρι το οποίο πρέπει να ξεμπλέξεις. Κάθε πληροφορία είναι σημαντική στην επίλυση του μυστηρίου. Είναι πραγματικά μαεστρικός ο τρόπος που ο συγγραφέας φτιάχνει αυτές τις ιστορίες οπότε σίγουρα η απάντηση στο αν πρέπει να την δείτε είναι ΝΑΙ.

Προσωπικά, θεωρώ καλύτερες αντίστοιχες σειρές (από βιβλία του Coben)  το Αθώος, το Ασφαλείς και τον Ξένο. Είναι όμως καλύτερη από το γαλλικό Χαμένος για πάντα.

Βαθμολογία: 7,5/10