Ο ξένος

Ο ξένος

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε δευτερόλεπτο βλέποντας την σειρά “Ο ξένος”. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Harlan Coben (ένας από τους πλέον δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως) αυτή η μίνι σειρά 8 επεισοδίων κρατά πραγματικά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Υπόθεση

Ο Άνταμ έχει πάει τους δύο γιους του να παίξουν ποδόσφαιρο όταν τον πλησιάζει μία άγνωστη και του λέει ότι η γυναίκα του είχε προσποιηθεί μία εγκυμοσύνη πριν δύο χρόνια. Η παραπάνω πρόταση εξελίσσεται στα πρώτα 5 λεπτά της σειράς, οπότε δεν λογίζεται ως spoiler. Από κει και πέρα, γίνονται διαρκώς πράγματα σε διαφορετικά επίπεδα και μέχρι τα μισά του έκτου επεισοδίου, ο θεατής έχει τρομερή αγωνία να δει πως θα ενωθούν όλα αυτά μεταξύ τους. Εμπλέκονται φαινομενικά άσχετα περιστατικά και άνθρωποι και όλα στο τέλος ενώνονται με την αρχική αποκάλυψη. Κανένα μυστικό δεν θα μείνει στην αφάνεια εκτός…από αυτό της τελευταίας σκηνής. Δεν θα πούμε περισσότερα γιατί είναι τόσο πολυδιάστατη η πλοκή που δεν καλύπτεται σε 5 γραμμές.

Cast – Απλά εξαιρετικοί όλοι

Πραγματικά είναι όλοι ένας και ένας. Αρχικά, παίζει ο Richard Armitage, γνωστός μας και από το Hobbit ως Thorin (ναι, αυτός είναι, ψάξτε το). Εξαιρετική επίσης η Siobhan Finneran, γνωστή βρετανίδα ηθοποιός που υποδύεται την ντετέκτιβ της οποίας η φίλη θα βρεθεί νεκρή. Έπειτα πάμε στον Paul Kaye, ο οποίος είναι γνωστός από το Game of Thrones και όχι μόνο. Συγκλονιστικός και ο Stephen Rea που ξέρουμε και από το V for Vendetta. Μεγάλα ονόματα, τρομερό σενάριο.

Ο ξένος – Να την δω;

Δεν μου αρέσει να μπαίνω στην σύγκριση αν το βιβλίο είναι καλύτερο από μία ταινία ή σειρά. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και αυτό είναι λάθος ούτως ή άλλως. Είναι και άδικο για τον σκηνοθέτη εξάλλου ο οποίος καλείται σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα να περάσει στον θεατή όλα αυτά που έχει γράψει ο συγγραφέας. Να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά έμεινα εντυπωσιασμένος από την σειρά και το παρήγγειλα ήδη (το βρήκα εδώ με λιγότερα από 7 ευρώ).