Ασφαλείς – Σειρά Netflix

Μετά το κόλλημα που φάγαμε με την απίστευτη σειρά “Ο ξένος”, ψαχτήκαμε και βρήκαμε μία ακόμα πολύ καλή σειρά η οποία βασίζεται σε βιβλίο του Harlan Coben. Οι ασφαλείς είναι επίσης μία μίνι σειρά 8 επεισοδίων που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Και πως να γίνει αυτό με τέτοιο σενάριο; Ας τα δούμε αναλυτικά…

Υπόθεση

O Τομ Ντιλέινι έχει χάσει την γυναίκα του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος τις δύο κόρες του, ηλικίας 16 και 12 ετών. Η σχέση του ειδικά με την μεγαλύτερη κόρη (Τζένη) δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Η Τζένη θα πάει σε ένα πάρτυ που διοργανώνει κρυφά από τους (τρελούς) γονείς της, η (άστα να πάνε) Σία. Το πάρτυ θα διακοπεί άρον άρον όταν η Σία θα βρει το πτώμα του φίλου της Τζένης στην πισίνα και η Τζένη δεν θα γυρίσει σπίτι της το βράδυ. Αυτά εκτυλίσσονται ως τα μισά του πρώτου επεισοδίου. Μετά ο Τομ ξεκινάει μία απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει την κόρη του. Όλοι κρύβουν μυστικά. Από τους νέους που βρίσκονταν στο πάρτυ, μέχρι τους μεγαλύτερους που γνώριζαν την γυναίκα του Τομ και το ένοχο μυστικό της.

Cast

O…Μάικλ Χολ (call me…Dexter) πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Τομ, του πατέρα που ψάχνει απεγνωσμένα την κόρη του. Σημαντική παρουσία και η Αμάντα Άμπινγκτον, την οποία ξέρουμε από την σειρά Sherlock. Η Αμάντα υποδύεται έναν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού είναι η γοητευτική γειτόνισσα της οποίας ο γιος ήταν στο πάρτυ ενώ παράλληλα είναι και η ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Οι ασφαλείς – Ο ορισμός της ανατροπής

Αν πρέπει να διαλέξουμε μία τριάδα με top βρετανικές αστυνομικές σειρές, τότε σίγουρα οι Ασφαλείς, μαζί με τον Ξένο και το Broadchurch την αποτελούν. Το φινάλε είχε πραγματικά μία αποκάλυψη απίστευτη και μία ανατροπή που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν το τελευταίο επεισόδιο. Ίσως να ήταν ένα κλικ κατώτερο του Ξένου αλλά σίγουρα θα σας κρατήσει σε αγωνία καθόλη την διάρκειά της.