Ψίθυροι στη νύχτα – Ταινία Netflix

Ψίθυροι στη νύχτα – Ταινία Netflix

To Ψίθυροι στη νύχτα αποτελεί αφορμή να φτιάξω μία νέα κατηγορία στην ιστοσελίδα με τίτλο…”τι να μην δω στο Νετφλιξ”. Ένα σενάριο που μπάζει από παντού, μέτριες εώς κακές ερμηνείες και μιάμιση χαμένη ώρα.

Σενάριο

Η Γκρέις είναι μία συγγραφέας βιβλίων που συνήθως το θέμα τους είναι η εξιχνίαση ενός φόνου κάποιας γυναίκας. Για λίγες μέρες θα πάει να μείνει στην αδερφή της όπου και θα γνωρίσει τον γοητευτικό γείτονα ντετέκτιβ και θα κανονίσουν να βγουν. Η αδερφή της έχει χωρίσει και προσπαθεί να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της από τον μεγαλοδικηγόρο πρώην σύζυγό της. Είναι δασκάλα αλλά τα βράδια δουλεύει από το σπίτι σαν Desire σε μία εταιρεία με live βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Το βράδυ λοιπόν που θα γυρίσει η Γκρέις από το ραντεβού της, θα την βρει νεκρή και θα αρχίσει να ψάχνει τον δολοφόνο.

Ψίθυροι στη νύχτα – Τι δεν μου άρεσε

Συνήθως, όταν κάποιος αστυνομικός εμπλέκεται σε μία υπόθεση συναισθηματικά, τον βγάζουν από αυτή. Στο “ψίθυροι στη νύχτα”… είδαμε κάτι τρελό. Η Γκρέις και καλά είπε κάποια πολύ έξυπνα πράγματα που κανένας αναλυτής δεν μπορούσε να διαβάσει (no comments) και η ίδια η αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι θα μπει στην υπόθεση σαν σύμβουλος. Η αδερφή του θύματος δηλαδή που δεν ήταν καν αστυνομικός αλλά γράφει βιβλία είναι σύμβουλος της υπόθεσης.

Από κει και πέρα, έχω δει πολλές σειρές που ασχολούνται με επίλυση τέτοιων υποθέσεων και η αλήθεια είναι πως αυτά τα σενάρια βγαίνουν καλύτερα σε σειρές γιατί έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν τις λεπτομέρειες. Εδώ έγιναν όλα βιαστικά και κάπως…άτσαλα. Χίλιες φορές σας προτείνω να δείτε σειρές μίας σεζόν όπως το True Story, τις 13 εντολές, το δάσος και το Broadchurch παρά αυτή την ταινία.

Να την δω;

Όχι, όχι και με μία τρίτη σκέψη…πάλι όχι. Πρόχειρη δουλειά που δεν αξίζει να χάσετε τον χρόνο σας ακόμα και αν έχετε ξεμείνει. Καλύτερα διαβάστε ένα βιβλίο.