Το κορίτσι από το Όσλο – Σειρά Netflix

Το κορίτσι από το Όσλο – Σειρά Netflix

Το κορίτσι από το Όσλο είναι η νέα σειρά του Netflix με 10 επεισόδια διάρκειας 30-35 λεπτά το καθένα. Αν έπρεπε να το χαρακτηρίσω με μία φράση, θα έλεγα πως είναι ένα πολιτικό θρίλερ με μία υπόθεση τραβηγμένη από τα μαλλιά. Κρίμα, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Σενάριο

Μία νέα κοπέλα από τη Νορβηγία (η Πία) αποφασίζει να πάει στο Ισραήλ όταν μαθαίνει κάτι που την ενοχλεί πολύ από τους γονείς της. Σε μία εκδρομή με 2 φίλους της ισραηλινούς (τον Ναβάντ και την Νόα) θα πέσει θύμα απαγωγής από τους τζιχαντιστές. Η μητέρα της (Άλεξ) είναι διπλωμάτης και ο πατέρας της γνωστός δικηγόρος. Η Άλεξ θα φύγει για το Ισραήλ αμέσως μόλις μάθει ότι η κόρη της είναι εκεί και θα προσπαθήσει στην πορεία να πιέσει καταστάσεις. Ο πατέρας της θα χρειαστεί να μείνει στη Νορβηγία γιατί μεταξύ άλλων οι τζιχαντιστές ζητούν την απελευθέρωση ενός κρατούμενου που βρίσκεται εκεί. Έτσι, ο πατέρας της θα αναλάβει την υπεράσπισή του…

Στην πορεία θα μπλέξουν μέσα, η Χαμάς, ένας πολύ δημοφιλής ισραηλινός πολιτικός και η κατάσταση θα γίνει πολύ περίπλοκη.

Να την δω;

“Το κορίτσι από το Όσλο” βλέπεται γιατί σίγουρα δεν έχει ένα πολυφορεμένο σενάριο. Δεν είναι όμως και τοπ σειρά σε καμία περίπτωση. Γρήγορα θα ξεχαστεί. Κάποιες ερμηνείες είναι κάτω του μετρίου κατά την γνώμη μου. Επίσης, το σενάριο έχει θέματα. Υποτίθεται ότι θα πήγαινε μία μάνα εκεί να σώσει την κόρη της. Πρόκειται για κατόρθωμα ότι καταφέρνουν να κάνουν τον θεατή να εκνευριστεί με την Άλεξ. Τέλος, υπάρχουν και αρκετά στοιχεία μη ρεαλιστικά. Το να κινείται με τόση ευκολία και ανεξέλεγκτα (χωρίς κανένας να την παρακολουθεί, να επεμβαίνει και να της βάζει όρια) μεταξύ Ιερουσαλήμ και Γάζας δεν παίζει. Αν έπρεπε να βάλω βαθμολογία θα έλεγα 5.5/10.

Τι παρόμοιο να δω;

Το Χαλιφάτο. Πολύ πιο ρεαλιστικό, θέτει θέματα και σε κρατάει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.