Χαλιφάτο – Netflix σειρά

Χαλιφάτο – Σειρά Netflix

Το Χαλιφάτο είναι μία Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ σουηδική σειρά 8 επεισοδίων που προβάλεται στο Netflix. Προσωπικά με καθήλωσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό χωρίς να κάνει καθόλου κοιλιά.

[ux_image id=”560706″]

 

Υπόθεση – Χωρίς spoiler

Επειδή τα πρώτα 10 λεπτά θα προσπαθείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές που θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο κλίμα γρήγορα. Δύο είναι οι βασικές πρωταγωνίστριες. Η Πέρβιν και η Φατίμα. Η Πέρβιν μεγάλωσε στην Σουηδία αλλά έφυγε μαζί με τον άντρα της για την Συρία. Ο άντρας της είναι ένας τζιχαντιστής ο οποίος είναι σε μία ομάδα που ετοιμάζει ένα χτύπημα στην Σουηδία. Η Φατίμα εργάζεται στην ασφάλεια της Σουηδίας. Με κάποιο τρόπο θα αποκατασταθεί μία επικοινωνία μεταξύ των δύο γυναικών. Η Φατίμα θα ζητάει βοήθεια και πληροφορίες για το χτύπημα με αντάλλαγμα να βοηθήσει την συμπαθέστατη Πέρβιν να γυρίσει στην Σουηδία. Παράλληλα με αυτό, θα δούμε και άλλες ιστορίες να εκτυλίσσονται. Για παράδειγμα, η Σουλέ, μία 15χρονη που σιγά σιγά αρχίζει να θέλει να αφήσει την Σουηδία για να πάει και εκείνη στην Συρία.

Να την δω;

Εννοείται. Υπερβολικό ή όχι, είδα το χαλιφάτο σε μία μέρα. Εποχή κορωνοϊού ζούμε, κλεισμένοι μέσα είμαστε, σε όλους έχει συμβεί! 🙂

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι δείχνει διαφορετικές καταστάσεις και προσφέρει άφθονη τροφή για σκέψη. Ο θεατής μπαίνει στην ψυχολογία του καθενός από τους πρωταγωνιστές. Και η ψυχολογία του καθενός είναι πολύ διαφορετική…Για παράδειγμα, νιώθουμε την αγωνία του πατέρα της Σουλέ για τις κόρες του. Το αίμα της Σουλέ βράζει από την άλλη. Σαν έφηβη, νομίζει ότι ξέρει πράγματα που δεν τα ξέρει. Η Σουλέ μοιάζει να είναι η Πέρβιν μικρή.Η Πέρβιν από την άλλη σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον, εξαντλεί τις πιθανότητες να σώσει την κορούλα της.

Πολύ ωραίο και το μουσικό χαλί που υπάρχει κατά διαστήματα, πολύ ωραία τα σκηνικά (για παράδειγμα το σπίτι και οι δρόμοι στην Συρία), πολύ καλές και οι ερμηνείες. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

 

Για περισσότερες σειρές, πατήστε ΕΔΩ.

[title text=”Διαβάστε ακόμα…”]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”564896″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”560553″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]
[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”563055″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”237173″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]