Οι φόνοι της Βαλχάλα

Οι φόνοι της Βαλχάλα – Σειρά Netflix

Οι φόνοι της Βαλχάλα είναι η νέα αστυνομική σκανδιναβική σειρά του Netflix. Εκτυλίσσεται στην σκοτεινή και …παγωμένη Ισλανδία. Είναι σίγουρα ενδιαφέρον το γεγονός ότι βλέπουμε μία περιοχή τελείως διαφορετική από την Ελλάδα. Αυτό μας έκανε να εκτιμήσουμε περισσότερο τον καιρό εδώ πάντως!

Υπόθεση – Χωρίς spoiler

Η σειρά ξεκινάει με μία γυναίκα που αιμορραγεί μέσα σε ένα βανάκι. Κάπου την μεταφέρουν. Αμέσως μετά μας πάει 12 μέρες πριν από αυτό το γεγονός. Δεν θα αργήσει να μπει στο θέμα. Γρήγορα θα δούμε τον πρώτο φόνο στο λιμάνι του Ρέυκιαβικ. Ένας τύπος ο οποίος έχει βγει με την φίλη του σε ένα μπαρ θα βρεθεί άγρια δολοφονημένος ενώ υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλους τους φόνους. Μετά από λίγη ώρα θα δούμε και τον δεύτερο φόνο. Ένας άντρας θα δολοφονηθεί άγρια στο σπίτι του. Ενώνει κάτι τους δύο; Φαινομενικά όχι αλλά…

Να την δω;

Δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες σειρές αλλά βλέπεται. Έχει κάποια καλά στοιχεία. Σίγουρα είναι ενδιαφέρον και το γεγονός ότι μας δείχνει μία διαφορετική χώρα, με τελείως διαφορετική κουλτούρα από την δική μας. Λίγο με χαλούσε η γλώσσα, δεν την έχει συνηθίσει το αυτί αλλά εντάξει, αυτό δεν είναι κάτι το τόσο σημαντικό. Συνηθίζεται! Για κάποιο λόγο την συγκαταλέγω στην λίστα αστυνομικών σειρών όπως το Broadchurch και το Δάσος μόνο που σίγουρα αυτές οι σειρές είναι καλύτερες. Επίσης, μία ακόμα αρκετά καλή σκανδιναβική σειρά είναι ο Καστανάνθρωπος.

Στο iMDB η βαθμολογία της είναι 7.1/10 και νομίζω είναι δίκαιο.