Ο Καστανάνθρωπος

Είναι μερικές σειρές που οι πιθανότητες να μην είναι καλές είναι λίγες και δεν σε διαψεύδουν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και “ο Καστανάνθρωπος”. Γιατί ήμουν τόσο αισιόδοξος; Μα γιατί η σειρά βασίζεται σε βιβλίο του Soren Sveistrup. Για όσους δεν ξέρετε, ο Sveistrup είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεναριογράφος της δανέζικης σειράς The Killing, η οποία έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία και έχει προβληθεί σε περισσότερες από εκατό χώρες. Ο Sveistrup έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας Ο Χιονάνθρωπος, που βασίζεται σε βιβλίο του Jo Nesbo.

Σενάριο

Την ημέρα που μία δημοφιλής πολιτικός, η Ρόζα Χάρτουνγκ, επιστρέφει στα καθήκοντά της, ξεκινάνε κάποια φρικτά εγκλήματα στην Κοπεγχάγη. Στον τόπο του κάθε εγκλήματος, η αστυνομία βρίσκει την σφραγίδα του δράστη…έναν καστανάνθρωπο. Ο καστανάνθρωπος είναι μια χειροποίητη κούκλα που αποτελείται από δύο κάστανα (κεφάλι και σώμα) και σπίρτα (χέρια και πόδια). Το περίεργο όμως είναι πως όταν γίνεται εξέταση σε αυτές τις κούκλες, βρίσκεται ένα συγκεκριμένο αποτύπωμα πάνω στην καθεμία. Το αποτύπωμα ανήκει στην Κριστίνε, την κόρη της υπουργού, η οποία είχε απαχθεί και δολοφονηθεί έναν χρόνο πριν χωρίς όμως να έχει βρεθεί το πτώμα της…

Την υπόθεση αναλαμβάνουν η Τουλίν και ο Ες. Στην αρχή φαίνεται να μην ταιριάζουν αλλά στην πορεία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν την υπόθεση. Ο καθένας έχει – για δικούς του λόγους – ισχυρό κίνητρο να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το λύσιμο αυτής της περίεργης υπόθεσης.

Να την δω;

Ναι…εκτός από το τρομερό σενάριο, ο Καστανάνθρωπος έχει και πολύ καλή φωτογραφία. Πολύ ωραία πλάνα στην χειμωνιάτικη και “σκοτεινή” Κοπεγχάγη. Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλίο (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ).