Ο ένοχος – Ταινία Netflix

Ο ένοχος – Ταινία Netflix

Ο Jake Gyllenhaal πρωταγωνιστεί στο νέο θρίλερ του Netflix «ο ένοχος». Η ταινία αποτελεί η ριμέικ ενός δανέζικου θρίλερ του 2018 με τον ίδιο τίτλο. Είναι μία ταινία η οποία γυρίστηκε ουσιαστικά σε ένα χώρο και προσωπικά μου θύμισε την ταινία Λόκε με τον Τομ Χάρντι.

Σενάριο

Ο Joe Baylor είναι ένας αστυνομικός ο οποίος έχει υποβιβαστεί σε χειριστής στο τηλεφωνικό κέντρο. Εκκρεμεί σε βάρος του μία δίκη η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα από τη στιγμή των γεγονότων. Ο Joe είναι πολύ πιεσμένος καθώς φαίνεται ο γάμος του να έχει αποτύχει και η επικοινωνία με την αγαπημένη του κόρη να είναι πολύ δύσκολη. Θεωρεί ταπεινωτικό για τον ίδιο να δουλεύει σαν τηλεφωνητής στο κέντρο της αστυνομίας και είναι επιθετικός με τους συναδέλφους του. Ενώ η βάρδια του πλησιάζει στο τέλος της, δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Εμιλυ, μία απελπισμένη γυναίκα, η οποία προσποιούμενη ότι μιλάει με την μικρή της κόρη, ουσιαστικά τον ενημερώνει ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής από τον πρώην σύντροφό της. Από εκείνη τη στιγμή, ο Joe αρχίζει να σκαλίζει την υπόθεση. Καταφέρνει να εντοπίσει το όνομα του απαγωγέα αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά της Έμιλυ, τα οποία βρίσκονται μόνα στο σπίτι. Θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να τα βοηθήσει και στο τέλος θα βρεθεί να αντιμετωπίζει μία κατάσταση, η οποία εχει αρκετές ομοιότητες με τη δική του ιστορία.

Να την δω;

Ναι. Κάθε ταινία που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει προβλέψιμο σενάριο, χρειάζεται το στοιχείο της ανατροπής. Αυτό όμως πρέπει να στήνεται με τρόπο αρμονικό και να αιφνιδιάζει τον θεατή. Και αυτό συμβαίνει στην ταινία “Ο Ένοχος”. Ο Jake Gyllenhaal είναι πολύ καλός στον ρόλο του. Μέσα στα 91 λεπτά της ταινίας, θα τον δούμε να είναι εκνευρισμένος, επιθετικός, προστατευτικός, ευάλωτος. Στο τέλος, θα έρθει το μεγάλο ξέσπασμα και θα είναι απλά συγκλονιστικός. Αξίζει να την δείτε σίγουρα!

Για περισσότερες προτάσεις για ταινίες, δείτε εδώ.