Ο Κώδικας των Δισεκατομμυρίων Δολαρίων

Ο Κώδικας των Δισεκατομμυρίων Δολαρίων – Κριτική Σειράς Netflix

Ο Κώδικας των Δισεκατομμυρίων Δολαρίων είναι η νέα γερμανική σειρά 4 ωριαίων επεισοδίων του Netflix που κέντρισε το ενδιαφέρον μας. Είναι αλήθεια τα όσα θα δείτε εκεί; Δεν ξέρω. Σίγουρα παρουσιάζεται η μία πλευρά των γεγονότων. Με τι καταπιάνεται;  Με την αγωγή, που κατατέθηκε εναντίον της Google το 2014 και αφορούσε την παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Με λίγα λόγια, οι γερμανοί ιδρυτές της εταιρείας Art+Com κατηγορούσαν την Google ότι αντέγραψε τον κώδικά τους για την δημιουργία του Google Earth. 

Σενάριο

Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι γερμανοί ιδρυτές της εταιρείας Art+Com. Αν υποθέσουμε πως ότι βλέπουμε είναι αλήθεια, ο Γιούρι και ο Κάρστεν, ξεκίνησαν από το μηδέν προσπαθώντας να πείσουν την Deutsche Telekom να επενδύσει στην ιδέα τους. Συνάντησαν πολλά εμπόδια και έκαναν ακόμα πιο πολλές υπερβάσεις προκειμένου να τα καταφέρουν. Και τα κατάφεραν. Το μακρινό 1994 δημιούργησαν το Terravision και το είχαν παρουσιάσει στο Κιότο της Ιαπωνίας σε μία έκθεση. Μία εφαρμογή, η οποία μοιάζει να είναι ο πρόδρομος του Google Earth.

Ουσιαστικά όμως, η σειρά δεν ασχολείται μόνο με την δίκη. Δείχνει τον τεράστιο αγώνα που έδωσαν  οι δύο φίλοι και συνεργάτες προκειμένου να στηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα σε μία εποχή που τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά από σήμερα. Τότε, που κάποιοι έβλεπαν το Internet σαν μία φούσκα και θεωρούσαν εξωφρενικά, πράγματα τα οποία σήμερα θεωρούμε δεδομένα.

Να την δω;

Την θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σίγουρα την προτείνω. Απλά, αν κάποιος δεν είναι… και πολύ εξοικιωμένος με την τεχνολογία, μπορεί να κουραστεί σε μερικά σημεία. Πέρα από την ιστορία σαν ιστορία, ο Κώδικας των Δισεκατομμυρίων Δολαρίων εξετάζει και άλλα ζητήματα. Η εμπιστοσύνη που πρέπει να κερδίζεται, η πίστη στις δυνάμεις σου, η πίστη στην δύναμη μιας ενωμένης ομάδας, η φιλία  αλλά και η αδυναμία κάποιων να “διαβάσουν” τις εξελίξεις, οι οποίες τρέχουν με απίστευτο ρυθμό την σημερινή εποχή.

Για περισσότερες προτάσεις σειρών πατήστε εδώ.