Μέθοδος Κομίνσκι – Σειρά Netflix

H Μέθοδος Κομίνσκι είναι πραγματικά μία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ σειρά 3 σεζόν. Συνολικά είναι 22 επεισόδια από 20-35 λεπτά το καθένα. Τεράστια ονόματα, καταπληκτικές ερμηνείες, διάλογοι και χιουμοριστικές καταστάσεις που δίνουν απλόχερα τροφή για σκέψη…

Σενάριο

Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται έναν καθηγητή υποκριτικής, τον Σάντι Κομίνσκι. Παρόλο που είναι εξαιρετικός στην δουλειά του, σαν ηθοποιός δεν κατάφερε να έχει την καριέρα που ονειρευόταν. Έχει 3 αποτυχημένους γάμους αλλά ακόμα και αν έχει πατήσει τα 70 με διάφορα προβλήματα υγείας να τον βαραίνουν, πάντα κυνηγάει τις γυναίκες που του αρέσουν, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο Άλαν Λάρκιν υποδύεται τον Νόρμαν Νιουλάντερ. Ο Νόρμαν είναι ο ατζέντης του Σάντι. Έχει τεράστια περιουσία και είναι απόλυτα επιτυχημένος επαγγελματικά. Στο πρώτο επεισόδιο θα χάσει την γυναίκα του με την οποία ήταν 46 χρόνια μαζί και θα προσπαθήσει να συμπορευτεί με τον καλό του φίλο Σάντι.

Μία ιδιαίτερη σκηνή

Θα κάνω μία αναφορά σε μία σκηνή που είναι καθηλωτική και σίγουρα συγκαταλέγεται στις καλύτερες στιγμές από σειρές που έχω παρακολουθήσει. Στο έβδομο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, ο Σάντι (Μάικλ Ντάγκλας) ανεβαίνει στην σκηνή για να “παίξει” με μία μαθήτρια. Είναι τόσο καλά στημένο όλο αυτό που για όσο διαρκεί ξεχνάς ότι βλέπεις την Μέθοδο Κομίνσκι και παρακολουθείς με αγωνία τι θα γίνει στον διάλογο τους από ένα θεατρικό έργο.

Cast

Πέραν των βασικών πρωταγωνιστών που αναφέραμε, συμμετέχουν λίγο ή πολύ, τεράστια ονόματα. Την αλκοολική κόρη του Νόρμαν, υποδύεται η Lisa Edelstein (γνωστή από τον ρόλο της ως Dr. Lisa Cuddy στην ιατρική σειρά House). Σαν guest εμφανίζονται κάποιοι…Elliott Gould, Danny DeVito, Morgan Freeman. Η Kathleen Turner υποδύεται την πρώτη γυναίκα του Σάντι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από κάποιο σημείο και μετά εμφανίζεται και το παιδάκι της Έκτης Αίσθησης σαν εγγονός του Νόρμαν, Haley Joel Osment.

Να τη δω;

Μετά από όσα είπα παραπάνω, αν έλεγα οχι θα ήταν κάπως άκυρο… η Μέθοδος Κομίνσκι είναι μία σειρά που σίγουρα αξίζει να δείτε. Δεν είναι ότι έχουμε συνηθίσει. Έχει καυστικό χιούμορ, συγκινητικές καταστάσεις και πολλά…μαθήματα ζωής! Να τη δείτε!

Στο iMDB δίκαια έχει 8,2. Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο! Έχει στιγμές γέλιου αλλά δεν είναι κωμωδία  100%. Την έχω σε μία ξεχωριστή κατηγορία, μαζί με τον Ted Lasso!