Χάος – Fauda – Σειρά Netflix

χάος φαουντα σειρα

Χάος – Fauda – Σειρά Netflix

Το Χάος (Fauda) είναι μία ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ σειρά δράσης ισραηλινής παραγωγής. Ακολουθεί τις αποστολές μίας αντιτρομοκρατικής ομάδας της οποίας το πρωταγωνιστικό στέλεχος είναι ο Ντόρον Καμπίλιο (Lior Raz). Κάθε σεζόν αποτελείται από 12 επεισόδια.

Σενάριο

Στην πρώτη σεζόν στο Χάος, η ομάδα έχει ως στόχο της εξουδετέρωση του Αμπού Άχμαντ, ο οποίος είναι γνωστός και ως πάνθηρας. Αν και για καιρό, πολλοί τον θεωρούσαν νεκρό, εκείνος οργανώνει πολλές επιθέσεις παρά τις αντιρρήσεις των αρχηγικών στελεχών της Χαμάς. Υπάρχει πολύ ένταση, παίζονται πολλά παιχνίδια και ο καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του οπτική. Αυτό όμως που θα είναι η αρχή του Χάους, θα συμβεί στο τέλος του έβδομου επεισοδίου…

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η σειρά μας δείχνει και τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους 2 λαούς. Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν ειλικρινά για την ειρήνη. Από την άλλη όμως υπάρχουν και άτομα που είναι έτοιμα να κάνουν ακραίες πράξεις και να σκοτώσουν αθώους πολίτες. Η ομάδα του Ντορόν θα βρεθεί πολλές φορές σε πολύ δύσκολες συνθήκες με αποκορύφωμα την μυστική αποστολή που θα αναλάβει στον τρίτο κύκλο της σειράς.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να γράψω περισσότερα για το σενάριο γιατί θα κάνω spoiler που δεν πρέπει να κάνω για να την ευχαριστηθείτε. Κρατήστε μόνο ότι κανείς δεν είναι ασφαλής και πολλές φορές τα πράγματα θα ξεφύγουν. Μπορεί να θεωρηθεί ιεροσυλία για κάποιους αλλά προσωπικά μου έφερε στο μυαλό την σειρά “24” και τον Τζακ Μπάουερ όλο αυτό. 

Μήνυμα – Τροφή για σκέψη

Υπάρχουν άνθρωποι και στις 2 πλευρές που θέλουν την ειρήνη. Κάποια στιγμή το Χάος πρέπει να σταματήσει, αυτός ο κύκλος αίματος πρέπει να κλείσει και να επικρατήσουν επιτέλους οι φωνές της λογικής. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτό, όσο και αν το θέλουμε, είναι δύσκολο, μιας και υπάρχουν διάφορα συμφέροντα που το καλλιεργούν.

Μέσα στην σειρά, θα δούμε ανθρώπινες ιστορίες να εκτυλίσσονται, οι οποίες εξηγούν για ποιο λόγο το μίσος κυρίευσε τις καρδιές των ανθρώπων. Θα δούμε πως μπορεί να ανθίσει η τρέλα μέσα σε ένα περιβάλλον που μπορεί σε μία στιγμή να χάσεις ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο από τον… εχθρό. Θα το δούμε και από τις 2 πλευρές και αυτό είναι που κάνει την σειρά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Χάος – Αξίζει να το δω;

Ναι! Είναι μία από τις καλύτερες σειρές δράσης. Παρόμοιες σειρές είναι η Τεχεράνη και το Χαλιφάτο αν και το Fauda είναι μία κατηγορία μόνο του. Το 8.3 του iMDB  αντικατοπτρίζει την τεράστια επιτυχία της σειράς. Από εμάς είναι 8.6. Αναμένουμε τον τέταρτο κύκλο με ανυπομονησία…

Όσον αφορά το cast, ο Λίορ Ραζ είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος ισραηλινός ηθοποιός (έχει παίξει και με τον Ryan Reynolds στο 6 Underground, Hit and Run) αλλά παίζουν και ηθοποιοί που έχουμε γνωρίσει και αλλού όπως για παράδειγμα ο ηθοποιός που υποδύεται τον Ουαλίντ, τον οποίο θυμόμαστε καλά από το Κορίτσι από το Όσλο.