Στα δάση – The Woods

Στα δάση – Πολωνική σειρά Netflix

Έχετε διαβάσει ποτέ κάποιο βιβλίο που τα γεγονότα να εναλλάσσονται στο παρόν και στο παρελθόν; Αν ο συγγραφέας το έχει κάνει με μαεστρία τότε είναι πραγματικά καλά τέτοια βιβλία. H σειρά “στα δάση” βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Χάρλαν Κομπέν και καταφέρνει να συνδέει με εξαιρετικό τρόπο τα γεγονότα του τώρα με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε μία κατασκήνωση 25 χρόνια πριν.

Υπόθεση

Η σεζόν στην κατασκήνωση πριν από 25 χρόνια έληξε με τραγικό τρόπο. 2 κοπέλες και 2 αγόρια χάθηκαν. Το ένα ζευγάρι βρέθηκε νεκρό, το άλλο ποτέ δεν βρέθηκε. Όλοι υπέθεσαν πως ήταν νεκροί αλλά ήταν αδύνατο να βρεθούν οι σωροί τους στο αχανές δάσος. Ο αδερφός της μίας αγνοούμενης είναι σήμερα εισαγγελέας. Ένα περίεργο συμβάν θα του αναπτερώσει τις ελπίδες πως η αδερφή του μπορεί να είναι κάπου ζωντανή. Από εκεί θα ξεκινήσει να ξετυλίγει το κουβάρι μαζί με τον πρώτο του έρωτα, η οποία ήταν παρούσα στην κατασκήνωση. Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει μία υπόθεση βιασμού μίας νέας κοπέλας. Σε αυτή την υπόθεση θα έχει να αντιμετωπίσει τον πατέρα ενός εκ των 2 κατηγορουμένων. Ένας δημοσιογράφος που αρχίζει να σκαλίζει το παρελθόν του εισαγγελέα και φτάνει και εκείνος στα γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι του 1994 στην κατασκήνωση.

Να την δω;

Είναι εξαιρετική σειρά. Υπόθεση χωρίς κενά που από την αρχή στήνει το μυστήριο της συνδέοντας τα γεγονότα του 1994 και το 2019 με μοναδικό τρόπο. Δίνει συνέχεια νέα στοιχεία και βάζει τον θεατή στην διαδικασία να κάνει σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη εκείνο το βράδυ. Αποτελείται από έξι επεισόδια 50 λεπτών περίπου το καθένα και δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει δεύτερη σεζόν. Όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαν να βλέπεις μία πολύ καλή ταινία μεγάλης διάρκειας…

Άλλες σειρές με σενάριο βασισμένο σε βιβλία του Harlan Coben: “o Αθώος”, “Ο Ξένος”, “Οι ασφαλείς”.