Οι δώδεκα – Σειρά Netflix

Η βέλγικη σειρά “Οι δώδεκα” θα αγαπηθεί σίγουρα από λάτρεις σειρών που εκτυλίσσονται στις δικαστικές αίθουσες. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως δεν ασχολείται αποκλειστικά με την υπόθεση της Φρι αλλά παράλληλα βλέπουμε τι γίνεται και στις ζωές των 12 ενόρκων. Ο καθένας έχει τα δικά του βιώματα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουν την δίκη από τελείως διαφορετικές οπτικές γωνίες.

[ux_image id=”590775″ margin=”0px 0px 30px 0px”]

Υπόθεση

Η Φρι κατηγορείται για δύο φόνους. Ο πρώτος φόνος διεπράχθη πριν από 18 χρόνια και αφορούσε την κολλητή της. Ο δεύτερος αφορά την δίχρονη κόρη της. Η αστυνομικός που ανέλαβε την εξιχνίαση του φόνου του μικρού κοριτσιού συνέδεσε τα δύο περιστατικά. Η Φρι έχει χωρίσει με τον άντρα της, ο οποίος είχε πάρει και την επιμέλεια του παιδιού. Παράλληλα, ο άντρας της ήταν το αγόρι της φίλης της όταν συνέβη εκείνη η δολοφονία. Όπως προείπα όμως, το ενδιαφέρον είναι πως η σειρά εστιάζει και στις ζωές των ενόρκων. Άλλος έχει μία κόρη που έχει φαίνεται να έχει μπλεξίματα με τον σατανισμό, άλλη έχει έναν υπερβολικά ζηλιάρη και χειριστικό σύζυγο ενώ υπάρχουν και ένορκοι που ξαφνικά κατά την διάρκεια της δίκης εμπλέκονται σε άλλες πολύ σοβαρές υποθέσεις. Συνδέονται όλα αυτά με τους φόνους; Όχι. Συνδέονται όμως με το πως βλέπει ο καθένας την δίκη. Έτσι, οι δώδεκα ένορκοι (συν δύο αναπληρωματικοί) πρέπει να αποφασίσουν όμως την μοίρα της Φρι…και αυτό καθιστά την σειρά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Οι δώδεκα – Να την δω;

Εννοείται. Αν έφτασες να διαβάζεις ως εδώ, τότε τέτοιου είδους σειρές σου αρέσουν οπότε να την δεις. Παρόμοιες σειρές είναι “Η δίκη” και “η δίκη του OJ Simpson”. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη πολύ καλή βέλγικη σειρά. Φαίνεται πως κάτι καλό κάνουν γιατί δεν υστερούν σε τίποτα. Μετά το “13 εντολές” και το “Ληστές των δασών” παρουσιάζουν μία ακόμα εξαιρετική δουλειά και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

[title text=”Διαβάστε ακόμα…”]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”564896″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”769833″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]
[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”736701″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”678051″ show_date=”false” comments=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]