Το δέντρο του αίματος

Το δέντρο του αίματος είναι μία δραματική ισπανική ταινία παραγωγής Netflix με πρωταγωνίστρια την Ούρσουλα Κορμπέρο (βλέπε Τόκιο από La Casa De Papel) και τον Αλβάρο Θερβάντες (1898: Ξεχασμένοι στις Φιλιππίνες). Όπως μας έχουν συνηθίσει οι Ισπανοί, η ανατροπή είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας τέτοιου είδους ταινιών.

Η ταινία…

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να “σκαλίσει” και να αποτυπώσει στο χαρτί το παρελθόν των προγόνων τους. Για αυτό το λόγο απομονώνεται σε ένα σπίτι σε μαγευτικό τοπίο. Εκεί παλιότερα είχαν μείνει κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Τα κρυμμένα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια θα βάλουν σε κίνδυνο ακόμα και την σχέση του ίδιου του ζευγαριού. Πως μπορεί να συνδέονται μία τραγουδίστρια που τρελάθηκε και ακούει φωνές με έναν φύλακα άγγελο που εμφανίστηκε από το πουθενά; Πως μπορεί να συνδέεται μία επιτυχημένη συγγραφέας με την ρώσικη μαφία; Οι σκηνές εναλλάσσονται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Το ζευγάρι προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ λέγοντας αλήθειες. Η αφήγηση ξεκινάει από τότε που ήταν μικρά παιδιά και καταλήγει στο σήμερα.

Γιατί να την δείτε…

  • Πολύ καλή ιστορία γεμάτη ανατροπές
  • Τρομερή φωτογραφία από την χώρα των Βάσκων
  • Πολύ καλή μουσική, δένει απόλυτα με τα όσα συμβαίνουν

Το δέντρο του αίματος είναι μία ταινία που σίγουρα αξίζει να δείτε. Είναι από τις αρκετά καλές παραγωγές του Netflix. Φαίνεται ότι ο ισπανικός κινηματογράφος, έχει το know how σε ταινίες μυστηρίου με κρυμμένα μυστικά. Η διάρκειά της είναι 2 ώρες και 1 τέταρτο, χωρίς όμως να γίνεται κουραστική.