Πικρές Μαργαρίτες

Πικρές Μαργαρίτες: Ισπανική αστυνομική σειρά μυστηρίου 6 επεισοδίων. Κυκλώματα, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, πόρνες και μία εξαφανισμένη έφηβη συνθέτουν ένα σκηνικό μυστηρίου. Διατίθεται και στο Netflix.

Υπόθεση

Μία αστυνομικός της Πολιτοφυλακής(Ρόσα Βάργας) φτάνει σε ένα χωριό της Γαλικίας για να βοηθήσει τις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση μίας νέας κοπέλας. Κάποιοι μέσα στο τμήμα βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση αλλά σύντομα η Ρόσα θα ανακαλύψει τα ρούχα από 10 κοπέλες που αγνοούνται. Το κουβάρι ξετυλίσσεται παρά τα εμπόδια και η Ρόσα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ολόκληρο κύκλωμα που οδηγεί ανήλικα κορίτσια στην πορνεία.

Θετικά και αρνητικά

Η υπόθεση είναι καλή και οι ανατροπές δεν λείπουν. Υπάρχουν όμως και αρκετές ατέλειες. Θα καταλάβετε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ποιος αστυνομικός είναι διεφθαρμένος γιατί δημιουργεί προβλήματα στην έρευνα με έναν τρόπο πολύ έντονο. Θα ήταν πιο λογικό να είναι κάπως πιο διακριτικός…Επίσης, η μουσική δεν κολλάει, πολύ κακές επιλογές. Το κάθε επεισόδιο είναι κοντά στα 70 λεπτά. Σε γενικές γραμμές, βλέπεται, έχει ενδιαφέρον αλλά σίγουρα δεν είναι εφάμιλλη άλλων ισπανικών σειρών (La Casa De Papel, La Catedral Del Mar). Επίσης, δεν φτάνει το επίπεδο αντίστοιχων αστυνομικών σειρών που λαμβάνουν χώρα σε μία μικρή κοινωνία (βλ. Broadchurch).