Ολιβία Κόλμαν : Από καθαρίστρια, με το Όσκαρ στα χέρια

Η Ολιβία Κόλμαν είναι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να παρατάμε τα όνειρά μας. Η βρετανίδα ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή στην Ελλάδα από την συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο, γεννήθηκε το 1974. Στην αρχή, το γνωστό site wikipedia την εμφάνιζε γεννημένη το 1966. Εκείνη τους έστειλε email προσποιούμενη μία συμμαθήτρια της και έλεγε πως είναι λάθος πληροφορία και θα έπρεπε να διορθωθεί. Αφού δεν της απάντησε κανείς στις 2-3 προσπάθειες να διορθώσει το λάθος έμμεσα, έστειλε η ίδια email στην γνωστή ιστοσελίδα. Μόλις της ζήτησαν, πιστοποιητικό γέννησης αναρωτήθηκε ποιο ήταν το πιστοποιητικό που είχαν την πρώτη φορά και την παρουσίαζαν 8 χρόνια μεγαλύτερη! Σήμερα, αφού έχει γίνει η διόρθωση, αστειευόμενη λέει πως ήταν λάθος που δεν παρουσιάστηκε μικρότερη! Αυτή είναι μία ενδεικτική ιστορία για τον χαρακτήρα της εξαιρετικά ταλαντούχας ηθοποιού.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η Κόλμαν είπε ότι έχει εργαστεί τόσο σαν γραμματέας όσο και σαν καθαρίστρια. Συγκεκριμένα έχει παραδεχτεί ότι δεν αποτέλεσε σπουδαία γραμματέα, αλλά σαν καθαρίστρια ήταν εξαιρετική. Εκείνα τα χρόνια περίμενε υπομονετικά να της δοθεί η ευκαιρία και να δείξει το ταλέντο της. Πολλές φορές, την φιλοξενούσαν φίλοι και τα χρήματα της, έφταναν να αγοράσει μόλις μία πατάτα για να φάει για βράδυ.

ΒΡΑΒΕΙΑ, ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Η Ολιβία Κόλμαν έχει βραβευτεί πάνω από 60 φορές για διάφορες δουλειές της. Στην συλλογή της έχει 4 βραβεία BAFTA, 2 Χρυσές Σφαίρες και φυσικά το Όσκαρ που κέρδισε φέτος. Εδώ, μπορείτε να δείτε τα σημαντικότερα βραβεία της.

2012 – Σειρά Twenty Twelve : Βραβείο BAFTA καλύτερης κωμικής ερμηνείας
2013 – Σειρά Accused : Βραβείο BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου
2014 – Broadchurch (διαβάστε εδώ κριτική) :  Βραβείο BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου
2017 – The Night Manager : Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου
2019 – The Favourite (διαβάστε εδώ) : Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου – Χρυσή Σφαίρα – Βραβείο BAFTA