Τελική ενέδρα | The Highwaymen

Τελική ενέδρα (The Highwaymen)

Η Τελική Ενέδρα έκανε την πρεμιέρα της στο Netflix και επαλήθευσε τις υψηλές προσδοκίες που είχαμε! Η συνταγή της επιτυχίας γνωστή. 2 μεγάλα ονόματα (Κέβιν Κόστνερ, Γούντι Χάρελσον) και μία αληθινή ιστορία. Και τι ιστορία; Οι δύο πρωταγωνιστές υποδύονται τους αστυνομικούς που έβαλαν τέλος στην δράση των θρύλων…Μπόνι και Κλάιντ.

ΜΠΟΝΙ ΚΑΙ ΚΛΑΪΝΤ : ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ

Η Μπόνι και ο Κλάιντ ήταν 2 νέοι (24 και 25 χρονών αντίστοιχα) κακοποιοί, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία ως το πλέον παραβατικό ζευγάρι. Για 4 χρόνια έκαναν σωρεία ληστειών, δολοφονίες αστυνομικών και όχι μόνο. Τα…”κατορθώματά” τους γίνονταν πρωτοσέλιδα και η φήμη τους εξαπλωνόταν κάθε φορά που κατάφερναν να διαφύγουν από τους αστυνομικούς. Όλα αυτά συνέβησαν την δεκαετία του 30, μετά το κραχ δηλαδή του 1929. Μία εποχή μεγάλης φτώχειας και ποταπαγόρευσης όπου ήταν πιο εύκολο για τον απλό κόσμο να ηρωοποιήσει το οτιδήποτε. Έτσι, οι Μπόνι και Κλάιντ θεωρούνταν ήρωες που έκλεβαν τις τράπεζες. Μετά θάνατον έγιναν ταινία. Σήμερα στην ψυχολογία έχει οριστεί το σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ. Όπως αναφέρεται, άτομα με αυτό το σύνδρομο έλκονται ερωτικά από άτομα που διαπράτουν εγκλήματα και διακατέχονται από την ελπίδα-πεποίθηση ότι θα αλλάξουν και θα σώσουν τον εγκληματία.

 

Η ΤΑΙΝΙΑ

Ο Κέβιν Κόστνερ και ο Γούντι Χάρελσον είναι δύο αστυνομικοί παλαιάς κοπής. Ανήκαν στην ομάδα των ρέηντζερς που καταργήθηκε γιατί έκανε κατάχρηση εξουσίας. Η ανεξέλεγκτη δράση όμως του διαβόητου διδύμου των κακοποιών, βγάζει από τη ναφθαλίνη τους πρώην ρέηντζερ. Οι μέθοδοι όμως έχουν αλλάξει και τα όπλα έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες πλέον. Οι σύγχρονοι αστυνομικοί τους σνομπάρουν και πολλές φορές φαίνεται να γελούν με την τακτική τους. Η εμπειρία τους όμως είναι κάτι που δεν υπάρχει αλλού και τελικά είναι αυτή που θα λύσει τον γρίφο.

ΣΧΟΛΙΟ

Η τελική ενέδρα είναι πολύ καλή ταινία. Εντάξει τώρα για τους πρωταγωνιστές τι να πει κανείς; Είναι αναγνωρισμένη η αξία τους. Μάλιστα, καταφέρνουν να βγάζουν και γέλιο σε ορισμένες περιπτώσεις και αυτό βοηθάει την ταινία να μην είναι μονότονη. Σε πιο μικρό ρόλο βλέπουμε και την Κάθι Μπέιτς, η οποία είχε παίξει και στον Τιτανικό. Add to List άμεσα αν δεν την είδατε!
Ακολουθεί το trailer.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-08″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-15″]

[/col]
[col span__sm=”12″]

[ux_video url=”https://youtu.be/JyAQfjQ5_A0″]

[/col]

[/row]