Κράτα γερά – Σειρά Netflix

Κράτα γερά – Σειρά Netflix

Το “Κράτα γερά” είναι η νέα πολωνική σειρά μίας σεζόν του Netflix. Βασίζεται σε βιβλίο του πολυαγαπημένου μου Χάρλαν Κόμπεν και έχει 6 επεισόδια από 42 έως 53 λεπτά το καθένα.

Σενάριο

Η σειρά μας μεταφέρει σε ένα προάστιο της Βαρσοβίας όπου ζουν άνθρωποι με αρκετά εώς πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Το κλίμα είναι βαρύ μιας και έχει πεθάνει ένας νεαρός λίγες μέρες πριν γίνει 18 χρονών. Το αίτιο του θανάτου σύμφωνα με τις έρευνες είναι ότι ήπιε πολύ αλκοόλ παράλληλα με την φαρμακευτική του αγωγή και έπαθε ανακοπή. Από την αρχή όμως καταλαβαίνουμε πως κάτι άλλο έχει συμβεί…

Ο καλύτερός του φίλος (Άνταμ) φαίνεται να έχει επηρεαστεί πολύ και η μητέρα του ανησυχεί. Έτσι, αποφασίζει να παρακολουθήσει το κινητό του. Παράλληλα, στο σχολείο διοργανώνεται ένα μνημόσυνο και από εκεί η μητέρα του αδικοχαμένου Ίγκορ βρίσκει ένα στοιχείο που αποδεικνύει κατ’ εκείνη οτι ο υιος της δεν ήταν μόνος του όταν πέθανε. Μαζί με αυτά βλέπουμε να εκτυλίσσονται και διάφορα άλλα άσχετα γεγονότα που έμμεσα όμως σχετίζονται με την υπόθεση καθώς επηρεάζουν άτομα που εμπλέκονται. Θα δούμε απαγωγές, δολοφονίες και εκβιασμούς.

Να την δω;

Ναι! Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις σειρές που βασίζονται σε βιβλία. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας μας έχει δώσει διαμάντια (“Ο Αθώος“, “Οι ασφαλείς“, “Ο Ξένος“, “Χαμένος για πάντα“, “Ένοχο παρελθόν“, “Στα δάση“).

Αν δεν ήξερα εξ αρχής ότι το “Κράτα γερά” βασίζεται σε βιβλίο του Κόμπεν και το έβλεπα, θα το καταλάβαινα ότι είναι έτσι γιατί ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Δίνει ένα κουβάρι στον θεατή – όπως έχω ξαναγράψει – και τον βάζει να το ξετυλίξει. Δεν γίνεται να ξεκινήσεις μία τέτοια σειρά και να την αφήσεις στη μέση για κανένα λόγο!

Στο iMDB έχει 6,2 αλλά ακόμα είναι πολύ φρέσκο και έχει λίγες ψήφους. Δεν είναι τόσο καλό όσο τα άλλα που προανέφερα αλλά όχι και 6,2. Μην τρελαθούμε! Δεν έχει ωραία τοπία και τρομερή εικόνα και σε κάποιες σκηνές δράσης προς το τέλος υστερεί. Το σενάριο όμως σε κρατάει για να δεις τι έγινε! Από εμένα έχει ένα 7,3 εύκολα! Να το δείτε!