Το δίλημμα – What/if

Το δίλημμα – What/if

Το δίλημμα : Η νέα σειρά του Netflix τα έχει όλα. Μυστήριο, προδοσίες, αγάπες, δράση και μία απίθανη Renee Zellweger. Αν έπρεπε να την κατηγοριοποιήσουμε θα λέγαμε ότι είναι ένα ψυχολογικό θρίλλερ.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Λίσα και ο Σον είναι ένα ζευγάρι, το οποίο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Ο Σον κατάφερε να γίνει ο αθλητής που όλοι περίμεναν και δουλεύει σα νοσηλευτής. Η Λίσα ψάχνει χρηματοδότηση για την επιχείρησή της, την Emigen. Δυστυχώς όμως, η μία πόρτα κλείνει μετά την άλλη αν και το πλάνο είναι φιλόδοξο. Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται η Ανν Μοντγκόμερι, μία επιτυχημένη – πλην αδίστακτη – επιχειρηματίας. Προτείνει στο ζευγάρι την εξής συμφωνία : Θα χρηματοδοτήσει την εταιρεία, αρκεί να περάσει μία βραδιά με τον Σον. Τα πράγματα θα ήταν απλά αν η Ανν ήθελε να κάνει σεξ με τον Σον. Το πρόβλημα είναι ότι πίσω από την επιθυμία της να περάσει μία βραδιά με τον Σον, κρύβονται χίλια άλλα πράγματα.

Παράλληλα, με την βασική ιστορία διαδραματίζονται και κάποιες άλλες που συνδέονται είτε λιγότερο είτε περισσότερο με το ζευγάρι. Ο συνεργάτης και παιδικός φίλος του Σον, αντιμετωπίζει την απιστία της γυναίκας του (για αρχή) και ο gay αδερφός της Λίσα αντιμετωπίζει τους φόβους του, που σχετίζονται με ένα μυστικό που κρατάει από την παιδική του ηλικία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ

  • Είναι από τις σειρές που μόλις τελειώνει το ένα επεισόδιο, θες να δεις τι γίνεται στο επόμενο. Μία ιστορία χωρίς κενά. Όλα θα απαντηθούν στο τέλος.
  • Το δίλημμα είναι μία σειρά τροφή για σκέψη. Αξίζει να θυσιάσουμε κάτι από τους ανθρώπους που αγαπάμε προκειμένου να επιτύχουμε επαγγελματικά; Υπάρχει περίπτωση να θεωρούμε κάτι διαχειρίσιμο αλλά τελικά να μην είναι; Πόσο καλά ξέρει ο καθένας τον εαυτό του;
  • Καλές και οι άλλες ερμηνείες αλλά η Ρενέ Ζελβέγκερ είναι πραγματικά ξεχωριστή σε αυτόν τον ρόλο. Καταφέρνει να παρουσιάσει την Ανν Μοντγόμερι σαν αδίστακτη, ιδιοφυή, προκλητική, καταθλιπτική με έναν μοναδικό τρόπο. Ουσιαστικά υποδύεται μία γυναίκα που κανείς δεν μπορεί να της πει όχι. Παράλληλα όμως, πίσω από αυτό το προσωπείο, κρύβεται μία γυναίκα που θέλει να προστατεύσει τους δικούς της με τον δικό της τρόπο…

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

Δεν είναι ένα αλλά το πιο βασικό είναι πως η ευτυχία δεν κρύβεται στην επαγγελματική καταξίωση και επιτυχία. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε τίποτα από τα μικρά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους. Ένα λάθος μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-16″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-09″]

[/col]

[/row]