Όταν μας βλέπουν – When they see us

Όταν μας βλέπουν – When they see us

Το “Όταν μας βλέπουν” είναι η νέα σειρά μίας σεζόν του Netflix. Βασίζεται σε μία αληθινή συγκλονιστική ιστορία και αποτελείται από 4 επεισόδια 60-70 λεπτά το καθένα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το 1989 στο Χάρλεμ, 5 έφηβοι βρέθηκαν άδικα κατηγορούμενοι για τον βιασμό μίας γυναίκας. Οι Άντρον ΜακΚρέι, Κέβιν Ρίτσαρντσον, Γιούσεφ Σαλάμ, Ρέιμοντ Σαντάνα και Κόρι Γουάιζ ήταν 5 παιδιά ηλικίας 14 έως 16 ετών και εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο Πάρκο (Central Park). Οι 4 εξ αυτών είναι αφροαμερικανοί ενώ ο Σαντάνα είναι λατίνος. Εκείνη την ώρα, μία νέα κοπέλα που κάνει jogging, πέφτει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού. Τελικά, θα ζήσει αλλά με σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς να έχει καμία μνήμη από το συμβάν. Τα παιδιά θα βρεθούν στο αστυνομικό τμήμα και ύστερα από διάφορες “μεθοδεύσεις” θα ομολογήσουν για μία πράξη που δεν έκαναν. Δυστυχώς, ο ρατσισμός και η ανάγκη να βρεθεί ένα εύκολο θύμα προκειμένου να κλείσει η υπόθεση, θα οδηγήσουν σε μία πολύ άδικη απόφαση. Το “Όταν μας βλέπουν” αναδεικνύει αυτή την αδικία ενώ παράλληλα καταφέρνει να συγκινήσει και να προβληματίσει.

 

To “Όταν μας βλέπουν” διαδραματίζεται σε βάθος χρόνου. Στο πρώτο επεισόδιο θα δούμε το πως στήθηκε η υπόθεση και τι γινόταν στο αστυνομικό τμήμα. Στο δεύτερο θα ασχοληθεί με την δίκη. Το τρίτο θα ασχοληθεί με τις ζωές των 4 εκ των 5 παιδιών και το τελευταίο επεισόδιο θα δούμε τι συνέβη στον μεγαλύτερο, τον 16χρονο Κόρι Γουάιζ. Όλα αυτά μέχρι να έρθει η δικαίωση μετά από 13 ολόκληρα χρόνια…

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

Το μόνο κακό αυτής του “Όταν μας βλέπουν” είναι ότι κράτησε λίγο. Σκηνοθετεί η Ana DuVernay (Selma, 13th, A Wrinkle in Time) και εχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Τα παιδιά ειδικά είναι όλα καταπληκτικά στους ρόλους τους. Από κάποιο σημείο και μετά βέβαια πέρνουν την θέση τους ενήλικες ηθοποιοί εκτός από την περίπτωση του Κόρι Γουάιζ. Τον 16χρονο υποδύεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ο 21χρονος πολλά υποσχόμενα ηθοποιός Jharrel Jerome. Βάλτε το οπωσδήποτε στην λίστα!

Το Netflix κάνει για ακόμα μία φορά εξαιρετική δουλειά στο να μεταφέρει στην οθόνη μία αληθινή ιστορία. Παρόμοιες σειρές θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το “Η δίκη του O.J. Simpson” (διαβάστε περισσότερα εδώ) αλλά και το Manhunt:Unabomber (διαβάστε εδώ).

[title text=”Διαβάστε ακόμα…”]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”336181″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”237173″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]
[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”564701″ show_date=”false” comments=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”237184″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]