5 σειρές του Netflix που βασίστηκαν σε βιβλία

5 σειρές του Netflix που βασίστηκαν σε βιβλία

Αγαπάμε το Netflix, αγαπάμε και τα βιβλία. Αρκετές φορές μπορεί να είδαμε μία ταινία που μόλις μάθαμε ότι βασίζεται σε βιβλίο, ψάξαμε να διαβάσουμε το βιβλίο. Αντίστοιχα, θέλουμε να δούμε ταινίες και σειρές που βασίζονται σε αγαπημένα βιβλία προκειμένου να δούμε την προσπάθεια του κάθε σκηνοθέτη και του επιτελείου να αποδώσουν τα μηνύματα του εκάστοτε συγγραφέα.

[ux_image id=”393647″ margin=”0px 0px 30px 0px”]

Παρακάτω παρουσιάζουμε 5 σειρές του Netflix, οι οποίες βασίστηκαν σε βιβλία:

13 Reasons Why : To βιβλίο του Asher Jay που μπήκε στην λίστα των best seller των New York Times έμελλε να γίνει σειρά με μεγάλη απήχηση από το Netflix.

Orange Is the New Black : H Piper Kerman πέρασε έναν χρόνο στην φυλακή για μία υπόθεση σχετική με διακίνηση ναρκωτικών. Αυτή την εμπειρία της αποτύπωσε στο βιβλίο της Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison”, στο οποίο και βασίζεται η πολυσυζητημένη σειρά.

Mindhunter : Το είχαμε ξαναγράψει εδω για αυτή την αγαπημένη σειρά. Βασίζεται στο βιβλίο Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία από τους John E. Douglas (ένας εκ των πρώτων criminal profiler στο FBI) και ενός συγγραφέα, του Mark Olshaker. Αλήθεια, ποιος έχει αμφιβολία ότι οι πρωτοπόροι criminal profilers θα αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία από κλειστόμυαλους ανθρώπους;

House of Cards : Η σειρά του Netflix βασίστηκε στην σειρά του BBC με το ίδιο όνομα. Εκείνη η σειρά είχε βασιστεί στο βιβλίο ενός Βρετανού πολιτικού, του Michael Dobbs. Το όνομα του Φρανκ Άντεργουντ στο βιβλίο εκείνο ήταν Φράνσις Έρκχαρτ.

Το άλλο πρόσωπο της Γκρέης : Αυτή η καταπληκτική σειρά με τις εξαιρετικές ερμηνείες (διαβάστε ΕΔΩ) βασίζεται στο βιβλίο της διάσημης καναδής Margaret Atwood.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-ianos”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-inshoes”]

[/col]

[/row]