Ο γητευτής – Σειρά Netflix

Η κριτική για την πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix “Ο γητευτής”, μπορεί να συνοψιστεί στην παρακάτω φράση: Αν έχεις διαβάσει τα βιβλία, πιθανότατα θα ενθουσιαστείς. Αν όχι, μάλλον θα μπερδευτείς και θα απογοητευτείς.

Υψηλές προσδοκίες

Γενικά όλο το promotion της σειράς είχε δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες για την σειρά. Πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν για το νέο Game of Thrones. Αυτό φαίνεται πως λειτούργησε σαν μπούμερανγκ. Ο γητευτής σε καμία περίπτωση δεν είναι σειρά τέτοιου επιπέδου. Σίγουρα έχει γίνει δουλειά και με τα κουστούμια, σίγουρα υπάρχουν ωραία τοπία και εικόνες αλλά ως εκεί. Επίσης, η μουσική που ακούγεται στο background είναι πραγματικά κατώτερη των περιστάσεων. Τις περισσότερες φορές χαλάει την ατμόσφαιρα, παρά την φτιάχνει.

Για να σας βοηθήσουμε…

Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες των οποίων τα πεπραγμένα θα πρέπει να συνδέσετε κάποια στιγμή μέσα στην σειρά είναι :

Ο Γκέραλτ από την Ρίβια : Αυτός είναι ο γητευτής. Πληρώνεται για να κυνηγάει τέρατα και δεν είναι…ιδιαίτερα δημοφιλής για τον κόσμο.

Η Γένεφερ από το Βένγκερμπεργκ : Μάγισσα. Θα μεταμορφωθεί δραματικά μέσα στην σειρά (προς το καλό). Εγκαταλελειμμένη από παιδί, πωλείται σε τιμή μικρότερη και από ένα γουρούνι. Όταν συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις της θα δούμε το πραγματικό της πρόσωπο. Συγνώμη εκ των προτέρων για το άκυρο σχόλιο αλλά δεν γινόταν να μην γράψω ότι την λέω Μαρία η Άσχημη…

Σιρίλα : Η πριγκίπισσα της Σίντρα, η οποία περνά πολλές δυσκολίες μόνη στο δάσος. Το πεπρωμένο της είναι να συναντήσει τον Γκέραλτ.

Το πρόβλημα

Έχει τύχει να δούμε μία πολύ καλή ταινία ή σειρά και αργότερα να διαβάσουμε και το αντίστοιχο βιβλίο. Τελευταία φορά που το έκανα αυτό ήταν για την σειρά “Το άλλο πρόσωπο της Γκρέης” (διαβάστε εδώ). Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και διάβασα το βιβλίο της Margaret Atwood, το οποίο ήταν καταπληκτικό. Το λάθος του Γητευτή είναι πως φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε αυτούς που έχουν διαβάσει τα βιβλία. Ώσπου να αρχίσει να μπαίνει στο νόημα ο θεατής και να καταλάβει τι παίζει, έχει κουραστεί. Αν θέλετε να δείτε μία νέα σειρά φαντασίας, σίγουρα προτείνουμε το SEE αντί του Γητευτή. Μακάρι να στρώσει σε επόμενες σεζόν…