Το άλλο πρόσωπο της Γκρέης

Το άλλο πρόσωπο της Γκρέης … ή μήπως η φόνισσα με το αγγελικό πρόσωπο; Σειρά μίας σεζόν, 6 επεισοδίων περίπου 45 λεπτά το καθένα. Αξίζει να την δείτε.

Πλοκή

H σειρά βασίζεται στο βιβλίο της διάσημης καναδής Margaret Atwood. Ο γιατρός Σάιμον Τζόρνταν, με ειδικότητα στις περιπτώσεις αμνησίας αναλαμβάνει να εξετάσει την Γκρέης Μαρκς, η οποία εκτίει ισόβια ποινή για το θάνατο του αφεντικού της και της οικονομολόγου-ερωμένης του. Ο συνένοχός της, κρεμάστηκε φωνάζοντας ότι εκείνη τον έβαλε να τα κάνει όλα. Εκείνη ξεκινάει την περιγραφή από τότε που ήρθε από την Ιρλανδία σε ηλικία 16 χρονών για να εργαστεί σαν καμαριέρα. Ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει αν η Γκρέης είναι τελείως αθώα ή η προσωποποίηση του κακού. Όσο η Γκρέης εξιστορεί με τόση αθωότητα τις τόσο σκληρές καταστάσεις που έχει βιώσει, ο γιατρός φαίνεται να μπλέκει ο ίδιος στο κουβάρι που προσπαθεί να ξετυλίξει.

Γιατί να την δείτε

Δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από την ανερχόμενη Sarah Gadon για να ερμηνεύσει την Grace. Είναι ικανή να πει το χειρότερο πράγμα και να μοιάζει τόσο αθώα. Πέραν όμως της τρομερής ερμηνείας της (κορυφώνεται στο τελευταίο επεισόδιο), η σειρά είναι και πολύ καλογυρισμένη. Οι στιγμές όπου λέει κάτι στον ψυχίατρο αλλά μας δείχνει ότι περνάει από το μυαλό της κάτι άλλο, είναι εξαιρετικές. Καταφέρνει να μας μεταφέρει σε μία εποχή πολύ πιο σκληρή από την σημερινή, ειδικά για τις γυναίκες. Δεν έχει τύχη ως τώρα να διαβάσω το βιβλίο και σίγουρα η φαντασία μας δημιουργεί ωραιότερες εικόνες από οποιαδήποτε σειρά-ταινία αλλά είναι δεδομένο ότι έχει γίνει μία πολύ επαγγελματική μεταφορά του βιβλίου στην οθόνη…