Χοντρός & Λιγνός – Stan & Ollie

«Χοντρός Λιγνός»: μια ασπρόμαυρη ανάμνηση από καλό Χόλυγουντ!

Ο αδέξιος Σταν Λόρελ και ο ματαιόδοξος Όλιβερ Χάρντι έγιναν συνώνυμο της κωμωδίας, με τεράστια φήμη, και ξεπέρασαν κατά πολύ την εποχή τους. Με πάνω από 100 ταινίες που γυρίστηκαν κατά την περίοδο 1920 έως 1940. Έγιναν γνωστοί στο ελληνικό κοινό ως «Χοντρός και Λιγνός» εξαιτίας της εμφάνισής τους, παρότι ο πρωτότυπος τίτλος του διδύμου ήταν «Λόρελ και Χάρντι». Το διάσημο δίδυμο έκανε ένα δυνατό come back στην Αμερικανική Μεγάλη Οθόνη και από σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και στην Ελλάδα.

Ποια είναι η πλοκή…

Πρόκειται για μια κινηματογραφική βιογραφία με τίτλο «Σταν και Όλι» που θα επιστρέψει το δίδυμο στους κινηματογράφους.  Στη νέα ταινία, οι δύο ήρωες μπλέκουν σε νέες περιπέτειες, με το σενάριο να τους ακολουθεί ενώ προσπαθούν να φτιάξουν ξανά τις κινηματογραφικές τους καριέρες. Aκολουθώντας το διάσημο ζευγάρι στην τελευταία του περιοδεία στο Ην. Βασίλειο, βλέπουμε μια περιήγηση στο θέατρο της μεταπολεμικής Βρετανίας καθώς οι Σταν και Όλι προσπαθούν απεγνωσμένα να αναζωπυρώσουν τις καριέρες τους. Καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος. Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Ποιο είναι το Cast…

Ο αγαθιάρης Λιγνός και ο υπερφίαλος Χοντρός επιστρέφουν στις αίθουσες με πρωταγωνιστές τον Στιβ Κούγκαν (Χάρντι) και τον Τζον Σι Ράιλι (Λόρελ) σε σκηνοθεσία Τζον Σ. Μπέιρντ («Filth») και σενάριο του Τζεφ Πόουπ, γνωστού από το «Philomena». Στους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Σίρλεϊ Χέντερσον, Νίνα Αριάντα και Ντάνι Χιούστον.

Γιατί να το δείτε…

  • Ο Πόουπ δήλωσε ότι έγραψε το σενάριο θέλοντας να εστιάσει περισσότερο στις «ατέλειες» και στις «ελλείψεις» του Χάρντι και του Λόρελ, παρά να γράψει ένα ωραιοποιημένο πορτρέτο του γνωστού διδύμου.
  • Δυο εξαιρετικοί ηθοποιοί υποδύονται τους Σταν Λόρελ και Όλιβερ Χάρντι στην κινηματογραφική βιογραφία «Σταν και Όλι».
  • Ο Τζον Σι Ράιλι μεταμορφώθηκε εντυπωσιακά, με τόνους προσθετικού μακιγιάζ, για τις ανάγκες του ρόλου (Λόρελ).
  • Το ηχητικό σήμα στην αρχή και στο τέλος των ταινιών τους, το διάσημο ως «Tραγούδι του Kούκου», έγινε απ’ τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά των ταινιών τους, καθώς και τα ημίψηλα καπέλα τους. Δε θέλετε να τα ξαναδείτε;
  • Ο «Σταν και Όλι» ή αλλιώς «Χοντρός Λιγνός» αποτελεί μια παραγωγή του BBC που παρουσιάζει ένα εύστοχο πορτρέτο της δυνατής -και τρικυμιώδους- φιλίας των δύο αντρών, ενώ αποτίνει έναν συγκινητικό φόρο τιμής σε αυτούς τους θρύλους της κωμωδίας.