1917 – Πολεμικό δράμα

1917 – Το (αντι)πολεμικό δράμα του Sam Mendes

Η νέα ταινία του Sam Mendes καταφέρνει σε 2 ώρες να μας δείξει την σκληρότητα του πολέμου αλλά και τα θαύματα που είναι ικανός να κάνει ο αποφασισμένος άνθρωπος. Πέρα όμως από την εξαιρετική ιστορία που μας παρουσιάζει, αποτελεί και μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Μία δίωρη ταινία στην οποία έχεις την ψευδαίσθηση ενός ατέρμονου μονοπλανου(πλάνο που διαρκεί για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τη μετάβαση στο επόμενο πλάνο). Κάτι που μόνο ο βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς θα μπορούσε να φέρει σε πέρας. Αξίζει να την δείτε στον κινηματογράφο.

[ux_image id=”539241″]

 

Υπόθεση – Χωρίς spoiler

Τα γεγονότα εκτυλίσσονται ένα 24ωρο κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ αναλαμβάνουν να ενημερώσουν ένα φιλικό τάγμα ότι πρέπει να ακυρώσει την προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα επίθεση. Δεν γνωρίζουν ότι οδηγούνται σε παγίδα και αν επιτεθούν θα χάσουν περίπου 1600 άντρες. Στο τάγμα είναι και ο αδερφός του Μπλέικ…
Είναι πολύ θετικό το στοιχείο ότι υπάρχει ανατροπή στην ιστορία. Δεν είναι το κλασικό είδος ταινίας όπου όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Αυτό θα το καταλάβετε σύντομα σχετικά…δεν λέμε περισσότερα μην σας το χαλάσουμε.

Γιατί να την δείτε

Από όπου και να το πάρεις, πρέπει να την δείτε αυτή την ταινία. Δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι βραβεύτηκε πρόσφατα στις Χρυσές Σφαίρες. Η ιστορία είναι συγκλονιστική και αγγίζει πολλούς. Όλοι έχουμε κάποιον για τον οποίο θα φτάναμε στα άκρα. Ο Sam Mendes έχει σκηνοθετήσει ήδη σπουδαίες ταινίες για τις οποίες και έχει βραβευτεί (Spectre, James Bond Skyfall). Αυτή όμως είναι η καλύτερή του. Η λήψη κάποιων σκηνών όπως αυτή στο ποτάμι αποτελούν τεχνολογικό επίτευγμα. 

Τέλος, καταφέρνει να δείχνει την φρικαλεότητα του πολέμου με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή, δεν θα δείτε τους πρωταγωνιστές να είναι σούπερ ήρωες που θα σκοτώνουν όποιον βρουν στον διάβα τους. Θα δείτε όμως πλάνα με πτώματα σε αποσύνθεση. Θα δείτε εξαθλιωμένους ανθρώπους να ετοιμάζονται για την επόμενη μάχη έχοντας χάσει την ελπίδα τους για το μέλλον. Γενικά, τα δεινά του πολέμου… “αναδεικνύονται” καθόλη την διάρκεια της ταινίας.

Για περισσότερες ταινίες πατήστε ΕΔΩ.

Για περισσότερες σειρές, πατήστε ΕΔΩ.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-17″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-16″]

[/col]

[/row]