Με λένε Dolemite

Με λένε Dolemite

…ή αλλιώς η επιστροφή του Eddie Murphy! Η ταινία βασίζεται στον Rudy Ray Moore, έναν stand up comedian, τραγουδιστή, ηθοποιό, παραγωγό ταινιών, ο οποίος δημιούργησε τον χαρακτήρα Dolemite στα 70s.

Υπόθεση

Ο Rudy Ray Moore δουλεύει σε ένα μαγαζί που πουλάει δίσκους και παράλληλα παρουσιάζει ένα συγκρότημα τα βράδια σε ένα κλαμπ της εποχής. Κανείς όμως δεν δίνει σημασία στο πρόγραμμά του. Τα αστεία του φαίνονται βαρετά και κανείς δεν του δίνει σημασία. Τότε, εμπνέεται από έναν ζητιάνο και δημιουργεί τον Dolemite. Τα αστεία του περιέχουν πολλές βρισιές (κάτι που μας κούρασε γιατί δεν φαινόταν αστείο). Η φήμη του μεγαλώνει συνεχώς και σύντομα θα θέλει να κάνει μεγαλύτερα πράγματα, όπως την δημιουργία μιας ταινίας.

Να την δω;

Ψέματα δεν θα πούμε. Δεν είναι ο πρίγκιπας της Ζαμούντα! Παρόλα αυτά, αγαπάμε τον Έντι Μέρφι και η ταινία έχει κάποιες καλές στιγμές, ειδικά όσο περνάει η ώρα. Η αλήθεια είναι πως βλέπεται αλλά θα περιμέναμε κάτι ακόμα καλύτερο. Παράλληλα, παίζει και ο Wesley Snipes(Blade), σε έναν ρόλο που δεν μας έχει συνηθίσει και είναι αρκετά καλός. Επίσης, συμμετέχει και ο Snoop Dogg. Αν πρέπει να πούμε ότι έχει κάποιο νόημα, τότε αυτό είναι πως όταν δεν τα παρατάς όλα μπορούν να συμβούν.

Αν είναι βραδιά Netflix, από τις νέες ταινίες που έχουν προστεθεί θα προτιμούσαμε την γαλλική “Στα βήματα του αδερφού” (κριτική ΕΔΩ) ή το “Κάταγμα” (κριτική ΕΔΩ).

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”quote-5″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-14″]

[/col]

[/row]