Το ξέπλυμα – Netflix ταινία

Το ξέπλυμα – Ταινία Netflix

Το ξέπλυμα είναι η νέα ταινία του Netflix που ασχολείται με την υπόθεση των Panama Papers. Μία υπόθεση που τάραξε τα νερά παγκοσμίως τον Απρίλιο του 2016.

Τι ήταν τα Panama Papers

Μία διαρροή πάνω από  11 εκατομμύρια εγγράφων και φέρονται να συνδέονται με τον πάροχο εταιρικών υπηρεσιών του Παναμά Mossack Fonseca. Τα έγγραφα μπορεί να μην αποδεικνύουν απαραίτητα παρανομία. Δείχνουν όμως πως χρησιμοποιούνται οι offshore εταιρείες για να καλύψουν διάφορες οικονομικές συναλλαγές. Εμπλέκονταν μέχρι και αρχηγοί κρατών στην όλη υπόθεση, όπως ίσως θυμάστε.

Η ταινία – Υπόθεση

Στην ταινία παίζουν τεράστια ονόματα. Γκάρυ Όλντμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Μέρηλ Στριπ, Σάρον Στόουν(μικρή συμμετοχή). Μέχρι και τον Ντέιβιντ Σουίμερ είδαμε (βλέπε Ρος από τα Φιλαράκια). Δυστυχώς όμως, η υπάρξη πολλών μεγάλων ονομάτων καμιά φορά μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Ο Γκάρυ Όλντμαν και ο Αντόνιο Μπαντέρας υποδύονται τους 2 δικηγόρους (Μόσακ και Φονσέκα). Η Μέρηλ Στρηπ χάνει τον άντρα της σε ένα ναυάγιο και προσπαθεί να καταλάβει γιατί δεν παίρνει την αποζημίωση που θα έπρεπε. Έτσι, ξετυλίγεται το κουβάρι των Panama Papers. Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχουν πολλές μικρές ιστορίες και πολλές αφηγήσεις και κάπου όλο αυτό με κούρασε. Απόψεις είναι αυτές αλλά δεν ενθουσιάστηκα είναι αλήθεια.

Μήνυση

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία Mossack Fonseca μηνυει το Netflix και απαιτεί να μην προβληθεί η ταινία “το ξέπλυμα”. Αυτό, γιατί η υπόθεση είναι ακόμα υπό έρευνα από το FBI και μπορεί να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της δίκης.

Το ξέπλυμα : Τελικά να το δω;

Δείτε το για την Μέρηλ Στρηπ που ήταν πολύ καλή. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να στηριχτεί περισσότερο σε εκείνη η ταινία. Τώρα από την άλλη, με Γκάρυ Όλντμαν και Αντόνιο Μπαντέρας, θα ήταν καλύτερα να μας έδειχναν περισσότερο την δράση τους παρά να είναι και οι δύο σε ρόλο αφηγητών και να εξηγούν. Με λίγα λόγια, δεν θα ενθουσιαστείτε. Είναι και γούστα αυτά βέβαια…οπότε ξεκινήστε την και πράξτε αναλόγως στην πορεία! 🙂

Για περισσότερες προτάσεις ταινιών πατήστε ΕΔΩ.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”30188″ link=”https://a-s-k.gr”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-17″]

[/col]

[/row]