Χαμένος για πάντα – Γαλλική σειρά Netflix

χαμενος για πάντα

Χαμένος για πάντα – Γαλλική σειρά Netflix

Το Χαμένος για πάντα είναι μία γαλλική σειρά 5 επεισοδίων, βασισμένη (και αυτή) σε βιβλίο του Harlan Coben. Αυτό όπως πρόσφατα λέγαμε για τον Αθώο, είναι μία ένδειξη ότι το σενάριο θα είναι πολύ καλό. Και όντως ήταν! Απλά, αυτή την φορά νομίζω πως η σειρά, αν και πολύ καλή, ήταν ένα κλικ κατώτερη από τις υπόλοιπες που έχουν βασιστεί σε βιβλία του εν λόγω συγγραφέα (βλ. “Ο Ξένος”, “Οι ασφαλείς”, “Στα δάση”).

Σενάριο

Το Χαμένος για πάντα ξεκινάει δείχνοντας μας τι συνέβη 10 χρόνια πριν. Τότε, ένας δολοφόνος σκότωσε τον αδερφό και την κοπέλα του 30χρονου σήμερα Guillaume. Έπειτα, μεταφερόμαστε στην σημερινή εποχή όπου ο Guillaume εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός βοηθώντας μετανάστες να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Η μητέρα του θα πεθάνει αλλά εκείνος θα βρει την δύναμη να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Judith. Εκεί όμως αρχίζουν τα άσχημα…

Η Judith εξαφανίζεται ενώ αποκαλύπτονται διάφορα ψέματα που έχει πει το τελευταίο διάστημα. Όπως θα έχετε νιώσει όσες και όσοι έχετε δει τις σειρές που ανέφερα στον πρόλογο, ο θεατής αισθάνεται πως του δίνουν ένα κουβάρι το οποίο πρέπει αργά να ξεμπλέξει. Μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια για όλους. Από τον συνεργάτη του Guillaume, μέχρι την αδερφή της πρώτης του αγάπης. Όλα αυτά βεβαια στο τέλος θα δέσουν αρμονικά μεταξύ τους.

Να την δω;

Ναι, αν και δεν είναι σαν τις άλλες. Αρχικά, δεν καταλαβαίνω γιατί το Χαμένος για πάντα ήταν μόνο 5 επεισόδια. Ειδικά στο τέλος, κάποια πράγματα τα έτρεξε. Θα μπορούσε άνετα να στηθεί σε 8 επεισόδια και να δείξει κάποια πράγματα πιο αναλυτικά. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αφήνει αναπάντητα ερωτήματα στον θεατή. Απλώς, θα μπορούσε να εμβαθύνει περισσότερο σε πράγματα που τα ξεπέρασε σε 10 λεπτά (και σχετίζονταν με το παρελθόν σημαντικών ατόμων της υπόθεσης).

IMDB Rating: 6.3/10

Gorilaki Rating: 7/10