The Sinner – Το αμάρτημα

The Sinner – Το αμάρτημα

To αμάρτημα είναι μία εξαιρετική σειρά λίγο διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει. Εδώ, ξέρουμε από το πρώτο επεισόδιο τι έχει γίνει. Στα υπόλοιπα επεισόδια όμως μαθαίνουμε ποια είναι τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον εκάστοτε θύτη (ή μήπως θύμα;) στην ενέργεια που έκανε. Φαινομενικά προφανείς υποθέσεις οι οποίες όμως τελικά είναι πολύπλοκες και έχουν πολλές προεκτάσεις.

[ux_image id=”658635″ margin=”0px 0px 30px 0px”]

Χαρι Άμπροουζ : Ένας “ήρωας” διαφορετικός από τους άλλους

Είναι αλήθεια πως στις περισσότερες σειρές και ταινίες ο πρωταγωνιστής είναι … αψεγάδιαστος! Ιδιαίτερα έξυπνος, σίγουρα ωραίος εμφανησιακά, άψογος εραστής, ικανός σε ότι κάνει κτλ κτλ. Ο Χάρι Άμπροουζ δεν είναι έτσι. Είναι ο άνθρωπος που παλεύει με τους δαίμονές του. Δεν είναι τέλειος και το ξέρει. Προσπαθεί όμως να βελτιωθεί και αυτό σίγουρα τον τιμά. Η δική του ξεχωριστή ικανότητα είναι ότι βοηθάει άτομα που για πολλούς είναι “ξεγραμμένα” και αυτό το κάνει γιατί βλέπει σε αυτούς στοιχεία από τον ίδιο του τον εαυτό.

Season 1 : Κόρα

Η Κόρα (Jessica Biel) έχει πάει με τον σύζυγο και τον γιο της για μπάνιο όταν ξαφνικά παίρνει ένα μαχαίρι και σκοτώνει έναν άντρα που καθόταν σε μία διπλανή παρέα. Όπως είναι αναμενόμενο, η κοινωνία σοκάρεται και πολλοί είναι αυτοί που ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι. Η υπόθεση μοιάζει εύκολη και όλοι θέλουν να την κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Τι είναι αυτό όμως που οδήγησε την Κόρα σε αυτή την πράξη; Γνώριζε το θύμα; Ο Χάρι “διαβάζει” κάποια πράγματα στην Κόρα και προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι. Η ίδια στην αρχή είναι αρνητική και κατηγορεί για όλα τον εαυτό της.

Η πρώτη σεζόν είναι αυτή που καθιέρωσε το Αμάρτημα ώς μία πολύ καλή σειρά στην συνείδηση του κόσμου. Καλογυρισμένο, με πολύ καλές ερμηνείες και ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο. Ουσιαστικά, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που οδήγησε την Κόρα σε αυτή την πράξη, βλέπουμε διάφορες ιστορίες που ξεκινούν ακόμα και από την παιδική της ηλικία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παράδειγμα έχει και η ιστορία της αδερφής της που γεννήθηκε άρρωστη και ήταν προδιαγεγραμμένο να πεθάνει νέα.

Season 2 : Τζούλιαν

Ο Τζούλιαν φαίνεται να πηγαίνει με τους γονείς του να δει τους καταρράκτες. Αναγκάζονται να περάσουν το βράδυ σε ένα motel και το πρωί ο Τζούλιαν τους δηλητηριάζει ρίχνοντας κάτι στο τσάι τους. Και αυτή η υπόθεση μοιάζει εύκολη καθώς ο μικρός ομολογεί την πράξη του. Ο Χάρι όμως δεν μπορεί να δεχτεί ότι ένας ανήλικος 13 ετών προέβη σε αυτή την πράξη χωρίς να υπάρχουν πολύ βαθύτερα αίτια.

Πολλοί λένε πως η δεύτερη σεζόν δεν είναι εφάμιλλη της πρώτης. Προσωπικά, θα διαφωνήσω. Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι εμβαθύνει περισσότερο στον Χάρι, αφού εδώ θα αποκαλυφθεί ένα μυστικό από το παρελθόν που εξηγεί πολλά πράγματα για την συμπεριφορά του, τις προτιμήσεις του αλλά και τις ευαισθησίες του. Επίσης, απίστευτο ταλέντο ο πιτσιρικάς. Μπορεί να αφήσει εποχή.

Να την δω;

Ναι, ναι, ναι! Έχει βγει και τρίτη σεζόν αλλά ακόμα δεν την έχουμε δει. Οι 2 πρώτες είναι διαθέσιμες και στο Netflix. Κάθε σεζόν αποτελείται από 8 επεισόδια περίπου 40 λεπτών το καθένα. Δηλαδή, ότι πρέπει για ένα από τα επόμενα σαββατοκύριακα!

[title text=”Διαβάστε ακόμα…”]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”237188″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”237173″ show_date=”false” comments=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]
[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”564919″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”590774″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]