Τρεις σειρές που έπρεπε να έχουν σταματήσει πολύ νωρίτερα

Τρεις σειρές που έπρεπε να έχουν σταματήσει πολύ νωρίτερα

Επειδή η επιτυχία φέρνει χρήμα και αναγνωρισιμότητα, πολλές φορές οι παραγωγοί πιέζουν για μία ακόμη σεζόν. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να πέφτει η ποιότητα και σειρές που αγαπήσαμε να καταλήγουν βαρετές.

PRISON BREAK

Ήταν η πρώτη σειρά που είδα. Μεγάλο κόλλημα για πολύ κόσμο. Η βασική ιστορία έχει ως εξής : Ο Lincoln έχει καταδικαστεί σε θάνατο για την δολοφονία του αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Ο αδερφός του, Michael, στήνει μία ληστεί προκειμένου να τον πιάσουν και να μπει και αυτός στην ίδια φυλακή με τον Lincoln. Στο σώμα του έχει χαράξει τατουάζ με τα σχέδια της (απαραβίαστης ως τότε) κρατικής φυλακής Fox River.

Η πρώτη σεζόν ήταν πραγματικά κορυφαία. Όλοι οι κρατούμενοι ήταν ένας και ένας. Η αγωνία χτύπησε κόκκινο στο τελευταίο επεισόδιο, στο οποίο ήταν προγραμματισμένη και η απόδραση. Από κει και πέρα όμως…χάος. Μετά από κάποιο σημείο η σειρά είχε χάσει τελείως το νόημά της και απλά έδειχνε ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους ο Michael έκανε διαρρήξεις. Έπρεπε να σταματήσει στην πρώτη σεζόν.

HOUSE OF CARDS

Αναμφισβήτητα, μιλάμε για μία σειρά σταθμό. Το κοινό λάτρευε να μισεί τους Άντεργουντ. Ένα αδίστακτο ζευγάρι, έτοιμο να πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Ο Κέβιν Σπέισι και η Ρόμπιν Ράιτ, “απογείωσαν” τους ρόλους του Φρανκ και της Κλερ αντίστοιχα. Αν και ήταν ικανοί για το χειρότερο, ήταν ωραίο το γεγονός πως ήταν ενωμένοι στον στόχο τους.

Έπρεπε να σταματήσει όταν οι Άντεργουντ κατάφεραν να αποκτήσουν την εξουσία. Η σειρά όχι μόνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει την “κοιλιά” που παρουσίασε στην τέταρτη και πέμπτη σεζόν αλλά τελείωσε κακήν κακώς, λόγων της γνωστής υπόθεσης με τον Κέβιν Σπέισι. Άσχετα όμως από την υπόθεση, House of Cards χωρίς Φρανκ Άντεργουντ, δε νοείται.

LA CASA DE PAPEL

Δυστυχώς, αυτό που μας παρουσίασαν οι δύο πρώτες σεζόν, δεν υπάρχει πια. Η υπερβολή, της υπερβολής, ω υπερβολή. Στην τέταρτη σεζόν ειδικά, είδαμε την ομάδα να κάνει ακόμα και χειρουργείο με οδηγίες πακιστανού γιατρού. Μόνο που η σύνδεση κόπηκε στα μισά και το χειρουργείο συνεχίστηκε με βάση το…ένστικτο της Τόκιο. Φυσικά, την επομένη η χειρουργηθείσα Ναϊρόμπι ήταν σχεδόν μια χαρά παρόλο που της άνοιξαν μία τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστά. Είπαμε να υπάρχει κάποια δόση υπερβολής αλλά εδώ το παράκαναν. Ο Προφεσόρε εν τω μεταξύ έχει προβλέψει μέχρι και πότε θα βήξουν οι φρουροί. Οι πρώτες 2 σεζόν είχαν και αυτές τα θεματάκια του (με τον Προφεσόρε ο οποίος πήγαινε για καφέ εν μέσω της ληστείας με την αρχηγό της αστυνομίας) αλλά είχαν και ένα ενδιαφέρον. Επίσης, κατάντησαν ενοχλητικές και οι συνεχείς αναφορές στο ερωτικό παρελθόν του καθενός. Η τέταρτη σεζόν δυστυχώς έμοιαζε με παρωδία. Κάπου το νόημα έχει χαθεί και φοβάμαι πως οι επόμενες σεζόν θα είναι ακόμα χειρότερες.