Η μάστιγα του Βρότσλαβ

Η μάστιγα του Βρότσλαβ

Η μάστιγα του Βρότσλαβ είναι μία πολωνική ταινία (διαθέσιμη και στο Netflix). Σίγουρα δεν κάνει να την δουν παιδιά, μιας και δείχνει πολύ σκληρές σκηνές σε αρκετά σημεία.

[ux_image id=”564707″]

 

Υπόθεση

Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένα τομάρι αγελάδας, στο εσωτερικό του οποίου είναι ραμμένο ένα ανθρώπινο πτώμα. Πριν γίνει αυτή η δολοφονία, κάποιος φρόντισε να σημαδέψει το σώμα του νεκρού (με πυρακτωμένο σίδερο) με την λέξη ΑΧΡΕΙΟΣ. Την επόμενη μέρα μία ακόμα πιο βάναυση δολοφονία λαμβάνει χώρα σε δημόσια θέα. Πάλι ένα μήνυμα είναι γραμμένο στον νεκρό. Η αστυνόμος που λαμβάνει την διελεύκανση της υπόθεσης αρχικά, είναι μία φιγούρα σκληρή αλλά συμπαθητική. Έχει πόνο μέσα της από τον άδικο χαμό αγαπημένων της προσώπων. Στην πορεία θα την βοηθήσει άλλη μία ιδιότροπη ντετέκτιβ, η οποία θα την βοηθήσει να συνδέσει τις δολοφονίες με κάτι που γινόταν τον 18ο αιώνα. Την λεγόμενη μάστιγα του Βρότσλαβ όπου κάθε απόγευμα την ίδια ώρα γίνονταν μία άγρια δολοφονία-τιμωρία.

Να την δω;

Δεν μπορώ να σας πω ναι ή όχι. Η ταινία φάνηκε σαν να έχει διπολική διαταραχή. Το πρώτο μισό είχα ενθουσιαστεί. Μετά πήρε μία περίεργη τροπή που σίγουρα μου άφησε μία περίεργη γεύση καθώς τα μηνύματα που πέρασε ήταν κάπως περίεργα. Επίσης, όπως είπα και στην αρχή έχει πάρα πολύ σκληρές εικόνες που κάποιους θα τους ενοχλήσουν. Ξεφεύγει από το πλαίσιο του να δείξει ότι συνέβη μία δολοφονία με σκληρό τρόπο και πάει ένα βήμα παραπέρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται κάπως ενοχλητική κατά διαστήματα.

Για περισσότερες ταινίες, πατήστε ΕΔΩ.
Για περισσότερες σειρές, πατήστε ΕΔΩ.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-tokotoukan”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-17″]

[/col]

[/row]