Απάνθρωποι πόροι – Γαλλική σειρά Netflix

Απάνθρωποι πόροι – Γαλλική σειρά Netflix

Τo Απάνθρωποι πόροι είναι μία ενδιαφέρουσα γαλλική σειρά 6 επεισοδίων περίπου 50 λεπτών το καθένα. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον διάσημο πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.

Υπόθεση

Έξι χρόνια ανεργίας είναι πολλά για τον Αλέν Ντελάμπρ. Είχε μάθει να δουλεύει σαν στέλεχος μίας μεγάλης εταιρείας, από την οποία όμως απολύθηκε. Το γεγονός ότι έχει ξεπεράσει τα 50, καθιστά δύσκολη την πρόσληψη του σε κάποια δουλειά αντίστοιχη των προσόντων του. Έτσι, αναγκάζεται να  κάνει δουλειές του ποδαριού. Αυτό έχει δυσάρεστες συνέπειες στην ψυχολογία του.

Παράλληλα, η εταιρεία κολοσσός Exxya, θέλει να αξιολογήσει τα στελέχη της ώστε να δει ποιος είναι πιο…ικανός να απολύσει 1500 εργαζομένους της. Με την βοήθεια μίας εταιρείας αξιολόγησης προσωπικού, στήνουν λοιπόν μία εικονική ομηρία για να δουν πως θα αντιδράσουν τα στελέχη σε ακραίες συνθήκες.

Ο Αλέν είναι υποψήφιος για να καθοδηγεί τους δήθεν τρομοκράτες και παράλληλα να αξιολογεί την συμπεριφορά των εργαζομένων. Η σκέψη ότι μπορεί να πάρει αυτή την θέση, του γίνεται εμμονή και τον οδηγεί σε ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις.

Για όλα τα παραπάνω, ονομάστηκε η σειρά Απάνθρωποι πόροι (Inhuman Resources), σαν μία παράφραση του Ανθρώπινοι πόροι (HR).

Να την δω;

Ναι, είναι αρκετά καλή. Το ενδιαφέρον είναι πως διαβάζοντας την υπόθεση, νόμιζα πως θα ασχοληθεί με την υπόθεση ομηρίας αλλά τελικά δεν έγινε αυτό έτσι όπως το περίμενα. Θα καταλάβετε τι εννοώ στο τρίτο επεισόδιο. Επίσης, ήταν περίεργο το γεγονός πως ο κεντρικός ήρωας είχε κάνει κάποια πράγματα που ενώ θες να τον συμπαθήσεις, δεν σε άφηνε να το κάνεις εξ ολοκλήρου. Με έναν περίεργο τρόπο, μόλις τον συμπαθούσες, έκανε κάποια ενέργεια που πάλι σε κρατούσε σε απόσταση.

Όσον αφορά τον Ερίκ Καντονά, ήταν καλύτερος από όσο περιμέναμε χωρίς να ενθουσιαστούμε όμως. Στο πλευρό του, η – όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο γοητευτική θα γίνομαι – Suzanne Clément την οποία έχουμε δει και σε μία άλλη πολύ καλή γαλλική σειρά, το Δάσος.

Αν βρήκες ενδιαφέρουσα την κριτική, έλα και εσύ στο group στο Facebook για να διαβάζεις πρώτος τις νέες κριτικές μας.