Ο νεαρός Βαλάντερ – Σειρά Netflix

Ο νεαρός Βαλάντερ – Σειρά Netflix

Ο νεαρός Βαλάντερ είναι μία σουηδική σειρά (αγγλική γλώσσα), βασισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα του γνωστού συγγραφέα Henning Mankell. Ο επιθεωρητής Κουρτ Βαλάντερ αποτελούσε τον βασικό του ήρωα και η σειρά είναι ένα prequel ουσιαστικά που μας δείχνει τον επιθεωρητή σε νεαρή ηλικία και μας βοηθά να καταλάβουμε πως δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας του. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 6 επεισόδια 40-50 λεπτών.

Σενάριο

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της σειράς, ο Βαλάντερ είναι νεαρός. Είναι μόλις 20 ετών και έχει ξεκινήσει την καριέρα του σαν ένας απλός αστυνομικός στο Μάλμε της Σουηδίας. Η οικονομική του κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή και για αυτό το λόγο μένει σε ένα γκέτο μεταναστών, κρατώντας κρυφή την επαγγελματική του ιδιότητα. Όλα αυτά θα ισχύουν μέχρι ένα βράδυ, το οποίο θα συμβεί ένα τραγικό γεγονός. Έξω από το σπίτι του, θα βρεθεί ένας σουηδός δεμένος. Κάποιος θα του έχει ζωγραφίσει την σουηδική σημαία σε όλο του το πρόσωπο και στο στόμα του θα έχει…μία χειροβομβίδα. Ο Βαλάντερ θα αποκαλύψει την ταυτότητα του στην προσπάθειά του να βάλει μία τάξη και έτσι θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με αυτόν τον μυστηριώδη ντετέκτιβ…

Η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι τόσο απλή και ο νεαρός αστυνομικός θα βρεθεί μπλεγμένος. Θα πρέπει να πάρει αποφάσεις που θα μπορούσαν να βάλουν πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Edit – Season 2

Τα γεγονότα της δεύτερης σεζόν εκτυλίσσονται λίγες μόνο εβδομάδες μετά τα – συγκλονιστικά – γεγονότα του τελευταίου επεισοδίου του πρώτου κύκλου. Μην ξεχνάμε πως η σειρά είναι prequel της γνωστής σουηδικής σειράς που αφορά τον χαρακτήρα του Βαλάντερ. Οπότε, ουσιαστικά βλέπουμε ποια γεγονότα και ποια άτομα είναι αυτά που έχουν βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ο χαρακτήρας του. Εδώ, θα προστεθεί ένας νέος αρχηγός στο τμήμα ο οποίος επιμένει πως πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι διαδικασίες.

Συνοπτικά, η δεύτερη σεζόν δεν υστερεί σε σχέση με την πρώτη. Αποτελείται και αυτή από 6 επεισόδια διάρκειας περίπου 40 λεπτά το καθένα. Αξίζει να την συνεχίσετε, έχει πολύ ψωμί η σειρά!

Να την δω;

Ξεκάθαρα ναι! Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αστυνομική σειρά. Οι σκανδιναβικές σειρές (που συνήθως προέρχονται από την πολύ “δυνατά” βιβλία γνωστών συγγραφέων) συνήθως είναι επιτυχημένες και ο νεαρός Βαλάντερ δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Σίγουρα θα λατρέψετε τον ντετέκτιβ (για αυτό εξάλλου και τα βιβλία έχουν κάνει εκατομμύρια πωλήσεις). Άλλες σκανδιναβικές σειρές που ίσως σας αρέσουν αν είστε φαν του είδους είναι οι φόνοι της Βαλχάλα αλλά και ο Καστανάνθρωπος).

H βαθμολογία στο iMDB είναι 7,5/10. Εμείς θα βάζαμε ένα 7.8. Να την δείτε!