Επείγον σήμα κινδύνου 7500 – Ταινία Amazon Prime Video

Επείγον σήμα κινδύνου 7500 – Ταινία Amazon Prime

Το Επείγον σήμα κινδύνου 7500 είναι μία δραματική ταινία διάρκειας 93 λεπτών του Amazon Prime Video. Δεν είναι κακή αλλά δεν είναι και η ταινία που θα θυμάσαι για πάντα.

* 7500 είναι ο κωδικός που χρησιμοποιείται για να αναφέρει αεροπειρατεία αεροσκάφους

Υπόθεση

Ουσιαστικά η ταινία μας δείχνει τι γίνεται μέσα στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου κατά τη διάρκεια μίας αεροπειρατείας. Μόνο τα πρώτα 2-3 εισαγωγικά λεπτά δείχνει εικόνες εκτός του κόκπιτ ενώ και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ταινίας, όταν είναι να δείξει σκηνές εκτός του κόκπιτ τις δείχνει μέσα από την οθόνη που βρίσκεται μέσα σε αυτό.

H πτήση έχει αφετηρία το Βερολίνο και προορισμό το Παρίσι. Μία ιδιαιτερότητα είναι πως μία από τις αεροσυνοδούς είναι σύζυγος του συγκυβερνήτη. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο δραματικά τα γεγονότα.

Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα γιατί θα θεωρηθούν spoiler. Στην ταινία δεν υπάρχει μουσική, ακούγεται μόνο ο ήχος των κινητήρων του αεροπλάνου, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που κάνει τον θεατή να αγωνιά.

Να τη δω; 

Το Επείγον σήμα κινδύνου 7500 έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία σίγουρα. Υπάρχει αγωνία και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Απο κει και πέρα όμως, τελειώνει κάπως απότομα και είχε κενά και το σενάριο. Οι αεροπειρατές φάνηκε σα να μην είχαν κοινό σχέδιο κάτι που σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί στην πραγματικότητα.

Ο Joseph Gordon-Levitt (500 Days of Summer, Inception, Snowden, Ο κύριος Κόρμαν) δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Δεν ήταν όμως και κακός. Γενικά, υπήρχαν αρκετά μέτρια στοιχεία όπως καταλάβατε στην ταινία. Για αυτό εξάλλου, βαθμολογείται και με 6,3 στο iMDB. Από εμένα είναι 6,5. Για μία βραδιά που έχεις ξεμείνει και βαριέσαι, δες τη. Περνάει η ώρα.

Παρόμοια ταινία που μπορείς να δεις είναι ο Ένοχος με τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Είναι γυρισμένη σε ένα μόνο χώρο και ουσιαστικά βλέπεις τον πρωταγωνιστή να συμμετέχει έμμεσα σε μία ακραία κατάσταση.