Οι τελευταίες ημέρες του Πτολεμαίου Γκρέι – Σειρά Apple TV

Οι τελευταίες ημέρες του Πτολεμαίου Γκρέι – Σειρά Apple TV

Οι τελευταίες ημέρες του Πτολεμαίου Γκρέι είναι μία ακόμα πολύ καλή σειρά του Apple TV. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Walter Mosley, ο οποίος είναι και παραγωγός της σειράς. Είναι σειρά μίας σεζόν και αποτελείται από 6 επεισόδια (50 λεπτα περίπου το καθένα).

Ηθοποιοί – Υπόθεση

Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι τον ρόλο του Πτολεμαίου Γκρέι παίζει ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ που ακούει στο όνομα Samuel Jackson. Είναι μέσα στο TOP-3 των αγαπημένων μου ηθοποιών και δεν περίμενα κάτι λιγότερο από μία απίστευτη ερμηνεία-μάθημα υποκριτικής. Πολύ καλή στον ρόλο της Ρόμπιν και η Dominique Fishback (Judas and the Black Messiah). Γενικά, όλα είναι πολύ προσεγμένα.

Όσον αφορά την υπόθεση τώρα, ο Πτολεμαίος είναι ένας υπερήλικας, ο οποίος πάσχει από άνοια. Φαίνεται να έχει παραισθήσεις συνέχεια και αναφέρεται σε άτομα από το πολύ μακρινό παρελθόν του χωρίς να βγάζουν νόημα τα όσα λέει πολλές φορές. Η κατάσταση του επιδεινώνεται ραγδαία και μόνο στήριγμά του είναι ο ανηψιός του, ο Ρέτζι. Ο Ρέτζι όμως θα δολοφονηθεί. Τότε, εντελώς αναπάντεχα θα μπει στην ζωή του Πτολεμαίου, η νεαρή Ρόμπιν, η οποία θα αναλάβει να τον φροντίσει δείχνοντας του αγάπη και στοργή ανιδιοτελώς. Αυτό ήταν κάτι που χρειαζόταν όσο τίποτα ο…μπάρμπα Γκρέι! 

Μαζί θα επισκεφθούν έναν ειδικό γιατρό, ο οποίος μπορεί να επαναφέρει έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα τον Πτολεμαίο σε μία πολύ καλή κατάσταση. Ο πρωταγωνιστής θα δεχθεί το ρίσκο αυτής της νέας θεραπείας γιατί έχει δύο στόχους. Πρώτον, θέλει να εκδικηθεί αυτόν που σκότωσε τον Ρέτζι. Δεύτερον, θέλει να εκπληρώσει μία υπόσχεση που είχε δώσει, χωρίς όμως να θυμάται καλά καλά ποια είναι αυτή η υπόσχεση.

Να τη δω; 

Ναι, δεν το συζητάμε! Ο Σάμιουελ Τζάκσον είναι εγγύηση. Τι να πει κανείς για αυτό τον ηθοποιό που εδώ θα τον δούμε να υποδύεται έναν άνθρωπο ο οποίος την μία στιγμή δεν μπορεί να θυμηθεί τι ειπώθηκε δευτερόλεπτα πριν και μετά από λίγο θα είναι αποφασισμένος και έτοιμος να κάνει τα πάντα.

Στο iMDB έχει το αρκετά καλό 7,8. Εγώ το βρίσκω λίγο και θα έδινα σίγουρα ένα 8.4.

Κάνε κλικ εδώ για περισσότερες κριτικές από σειρές του Apple TV και εδώ για περισσότερες σειρές μίας σεζόν.