13 εντολές – Σειρά Netflix

Τo 13 εντολές είναι η νέα βελγική σειρά του Netflix και σίγουρα αξίζει να μπει στην λίστα σας! 13 επεισόδια περίπου 50 λεπτών το καθένα με πολύ σασπένς, μυστήριο και δράση. Απλά, δώστε του λίγο χρόνο στην αρχή, μην το παρατήσετε στο πρώτο μισάωρο που είναι λίγο…μπερδεμένο.

Υπόθεση

Η σειρά δεν ασχολείται με ένα εγκλημα και την επίλυσή του. Θα δούμε διαφορετικές ιστορίες που έχουν όμως όλες ένα κοινό, στον ρόλο του τιμωρού είναι ο αυτοαποκαλούμενος Μωυσής! Έχοντας κάνει τα σχέδια του εδώ και χρόνια, χτυπάει συγκεκριμένα άτομα και κάθε φορά υπενθυμίζει και μία εντολή. Φροντίζει ώστε τα θύματά του να μην πεθάνουν. Σε πολλές περιπτώσεις όμως αυτό μπορεί να είναι χειρότερο για τα θύματα, τα οποία έχει διαπομπεύσει σε όλη την κοινωνία. Βέβαια, τα άτομα που χτυπάει σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν διαπράξει ακραίες πράξεις (όπως παιδεραστία) και αυτό προκαλεί ένα κύμα συμπαράστασης από την κοινή γνώμη. Για πολλούς, ο Μωυσής είναι λαϊκός ήρωας που νοιάζεται να επαναφέρει την κοινωνία στον σωστό δρόμο.

Από την άλλη, έχουμε τον πολύ συμπαθή αστυνομικό Πέτερ με τη νέα του συνεργάτιδα, την Βίκι που προσπαθούν να φέρουν τον Μωυσή ενώπιον της δικαιοσύνης. Παράλληλα, βλέπουμε και τις δικές τους ιστορίες που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στο αστυνομικό τμήμα, οι άμεσοι συνεργάτες τους, θα εμπλακούν στην υπόθεση όσο δεν πάει και αυτό θα περιπλέξει τα πράγματα.

Να την δω;

Εννοείται! Ειδικά αν σας αρέσει να προσπαθείτε να βρείτε τον δολοφόνο, ξεκινήστε την άμεσα. Δεν κουράζει καθόλου το γεγονός ότι δεν ασχολείται αποκλειστικά με την επίλυση μίας υπόθεσης. Προστίθενται συνέχεια νέα δεδομένα ενώ παράλληλα δείχνει και την αλλαγή της κοινής γνώμη απέναντι στον Μωυσή. Το 13 εντολές είναι μία πολύ προσεγμένη δουλειά, με ωραία πλοκή και καλές ερμηνείες. Απλά, όπως είπα και αρχικά μην το παρατήσετε στο πρώτο μισάωρο που δίνει πολλά δεδομένα και μπερδεύει τον θεατή. Από τα μισά του πρώτου επεισοδίου και μετά είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Για περισσότερες σειρές, πατήστε ΕΔΩ.