Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Το γκαμπί της Βασίλισσας εκτός από ένα πολύ γνωστό σκακιστικό άνοιγμα αποτελεί και τη νέα σειρά του Netflix! Μάλιστα, κλέβει τις εντυπώσεις και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία! Αν αναρωτιέστε αν πρέπει να γνωρίζετε σκάκι για να την δείτε, η απάντηση είναι όχι.

[ux_image id=”678053″ margin=”0px 0px 30px 0px”]

Λίγα λόγια

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του γνωστού αμερικανού συγγραφέα Walter Tevis. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει “δώσει” και άλλα βιβλία του στην μεγάλη οθόνη (βλ. «Το χρώμα του χρήματος», «Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη», «The Hustler»).

Υπόθεση

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην μεταπολεμική Αμερική. Η μητέρα της 9χρονης Μπεθ, σκοτώνεται σε ένα τροχαίο και εκείνη αναγκάζεται να μεγαλώσει σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων. Μέσα σε αυστηρές συνθήκες η μικρή Μπεθ θα καταφέρει να επιβιώσει βρίσκοντας συντροφιά στο σκάκι. Που το διδάσκεται αυτό; Στο υπόγειο του ορφανοτροφείου από τον συμπαθή επιστάτη κύριο Σάιμπελ. Εκτός από το σκάκι, η μικρή Μπεθ αποκτά όμως και μία ιδιαίτερη αδυναμία στα ηρεμιστικά χάπια, κάτι που θα παίξει τον ρόλο του στην εξέλιξη της σειράς.

Μετά από λίγα χρόνια, ένα ζευγάρι θα υιοθετήσει την 15χρονη πλέον Μπεθ Χάρμον. Αλλάζοντας τελείως η ζωή της θα πρέπει να βρει τρόπο να συμμετάσχει σε τουρνουά σκάκι. Σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, η Μπεθ δεν θα αργήσει να δείξει το σπάνιο ταλέντο της και να στοχεύσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Να την δω;

Ναι, είναι αξιόλογη σειρά. Δεν είναι απλά η παρουσίαση μίας ιστορίας καθώς μέσα από την πορεία της Μπεθ, θίγονται σημαντικά θέματα όπως ο ρατσισμός και οι εξαρτήσεις (και που μπορουν αυτές να οδηγήσουν έναν άνθρωπο).

Φυσικά, είναι πολύ καλά σκηνοθετημένη και την παράσταση κλέβει η 24χρονη αμερικανο-αργεντινο-βρετανή ηθοποιός Άνια Τέιλορ-Τζόι. Γνωστή από το “The Witch”, τις ταινίες του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν “Split” και «Glass» αλλά και τον τελευταίο κύκλο του αγαπημένου μας “Peaky Blinders”, η Άνια πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις. Εξαιρετική, περιμένουμε και άλλες σημαντικές δουλειές από εκείνη στο μέλλον!

[title text=”Διαβάστε ακόμα…”]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”237188″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”605878″ show_date=”false” comments=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]
[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”564919″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”590774″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]