Ο ψυχίατρος – The Alienist

Ο ψυχίατρος – The Alienist

Βασισμένη στο βιβλίο του Caleb Carr, “the Alienist”, η σειρά “Ο ψυχίατρος” κερδίζει τις εντυπώσεις από την αρχή ως το τέλος. Κατά κάποιο τρόπο θα έλεγα ότι είναι ο πρόλογος του Mindhunter. Φαίνεται σαν να είναι η πρώτη φορά που κάποιος ειδικός με γνώσεις ψυχολογίας θα πρέπει να βοηθήσει την αστυνομία στην σύλληψη κάποιου…ιδιαίτερα ταραγμένου μυαλού.

Υπόθεση

Στην πρώτη σεζόν, θα γνωρίσουμε τον ευφυή αλλά και ιδιότροπο ψυχίατρο Λάζλο Κράιζλερ, ο οποίος σε συνεννόηση με τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Theodore Roosevelt (ιστορικό πρόσωπο – αργότερα έγινε και πρόεδρος των ΗΠΑ) φτιάχνει μία μικρή ομάδα που έχει στόχο την εξιχνίαση μίας ασυνήθιστης υπόθεσης. Κάποιος σκοτώνει φτωχά αγόρια με έναν πολύ βίαιο τρόπο, φαίνοντας να ακολουθεί μία ιεροτελεστία. Στην ομάδα του βρίσκονται ακόμα ο σκιτσογράφος των New York Times, John Moore αλλά και η βοηθός του αρχηγού της αστυνομίας, Sara Howard. H Sara είναι μία ιδιαίτερα δυναμική και έξυπνη γυναίκα. Ο χαρακτήρας μάλιστα, είναι εμπνευσμένος από την Isabella Goodwin, την πρώτη γυναίκα ντετέκτιβ των ΗΠΑ.

Angel of Darkness – Η σεζόν 2 ακόμα καλύτερη

Αν η πρώτη σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί ενδιαφέρουσα, η δεύτερη πραγματικά είναι εξαιρετική. Σε αυτό, παίζει μεγάλο ρόλο η παρουσία της νέας ηθοποιού Rosy McEwen, η οποία υποδύεται την δολοφόνο (δεν είναι spoiler, θα το καταλάβετε γρήγορα). Απαγάγει και πολλές φορές δολοφονεί μωρά και η σύλληψη της μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Παράλληλα, βλέπουμε ακόμα περισσότερα στοιχεία για τους βασικούς πρωταγωνιστές και γνωρίζουμε καλύτερα περισσότερες πτυχές των χαρακτήρων τους.

Να την δω;

Σίγουρα ο Ψυχίατρος συγκαταλέγεται στις καλές σειρές του Netflix που πρέπει να δεις. Ωραία σκηνικά, κουστούμια, ερμηνείες. Σε όσους οι σειρές-ταινίες στις οποίες πρέπει να βρεθούν τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν κάποιον σε αποτρόπαιες πράξεις, θα αρέσει σίγουρα. Υπάρχουν κάποια μικρά θεματάκια στους χρόνους που γίνονται τα γεγονότα και στον τρόπο που πολλές φορές οι βασικοί ήρωες θα σωθούν (ξεφυτρώνει κάποιος από το πουθενά πχ και τους σώνει) αλλά σε γενικές γραμμές αξίζει σίγουρα!