Η μεγάλη ληστεία του αιώνα

Η μεγάλη ληστεία του αιώνα – Σειρά Νετφλιξ

Η μεγάλη ληστεία του αιώνα είναι η νέα σειρά του Netflix, με άρωμα La Casa de Papel (στο πιο ρεαλιστικό του όμως). Έξι επεισόδια διάρκειας περίπου 40 λεπτών το καθένα που σίγουρα αξίζει να δείτε.

[ux_image id=”621763″ margin=”0px 0px 30px 0px”]

Υπόθεση – Η μεγάλη ληστεία του αιώνα

Η υπόθεση βασίζεται στην ληστεία που έλαβε χώρα τo 1994 στην κεντρική τράπεζα της Κολομβίας. Ο Τσάγιο και ο “δικηγόρος” Μολίνα ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από αυτή την ληστεία που απέφερε κάποια δισεκατομμύρια πέσος σε όσους συμμετείχαν. Ο Τσάγιο έχοντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα αποφασίζει να επιχειρήσει την “μεγάλη ληστεία του αιώνα” όταν βρίσκει βοήθεια μέσα από την τράπεζα. Σαν άλλος Profesore, αναλαμβάνει να στήσει την ομάδα που θα φέρει σε πέρας το μεγαλεπήβολο σχεδίο του. Ότι γίνει όμως πρέπει να ακολουθεί την βασική αρχή : Δεν πρέπει να τραυματιστεί κανείς και δεν θα χρησιμοποιηθούν αληθινά όπλα για αυτό τον λόγο.

Ομοιότητες – διαφορές με το La Casa de Papel

Η ομάδα έχει μία οργάνωση και μία ιεραρχία που θυμίζει την δημοφιλή σειρά. Επίσης, έχει μία φιλοσοφία και είναι ο καθένας master στο είδος τους. Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιο ρεαλιστικά καθώς…

  • δεν είναι όλοι μοντελάκια. Δεν υπάρχει Τόκιο, Ρίο, Ντένβερ κτλ. 🙂
  • ο αρχηγός της επιχείρησης δεν χαριεντίζεται με την αρχηγό της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της ληστείας… (sorry, δεν γινόταν να μην το πω)
  • η στραβή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει γενικά η αίσθηση καθόλη την διάρκεια της σειράς πως στο τέλος κάτι θα γίνει και θα τους πιάσουν.

Να την δω;

Ναι, είχε ενδιαφέρον. 6 επεισόδια είναι, χωρίστε το σε τρία και τρία και θα είναι σαν να βλέπετε 2 πολύ ωραίες ταινίες. Κάποια γεγονότα είχαν γίνει όντως έτσι και κάποια είναι αποτέλεσμα μυθοπλασίας αλλά όπως και να’χει η σειρά είναι ενδιαφέρουσα. Σε κάποια σημεία βγάζει και γέλιο.

[title text=”Διαβάστε ακόμα…”]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”605878″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”563055″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]
[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”572026″ show_date=”false” comments=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[blog_posts style=”shade” type=”row” columns=”1″ columns__md=”1″ ids=”590774″ show_date=”false” image_height=”56.25%”]

[/col]

[/row]