Ο γλάρος Ιωνάθαν – Διαβάστε με συναίσθημα…

Από τα πιο δημοφιλή βιβλία, είναι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν-Λίβινγκστον» του Ρίτσαρντ Μπαχ (Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ). Ο Γλάρος Ιωνάθαν και η ιστορία του εμπνέουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους να τολμήσουν και να ανοίξουν τα φτερά τους πέρα από τα όρια που τους έχουν θέσει η κοινωνία και το περιβάλλον τους. Το αξιοπερίεργο με αυτό το βιβλίο είναι ότι αποτελεί σημείο αναφοράς – ακόμα και τατουάζ στο σώμα πολλών – από ανθρώπους που μπορεί να μην το έχουν διαβάσει ποτέ και να μην υπάρχει καν στη βιβλιοθήκη τους. Ο Γλάρος Ιωνάθαν είναι λοιπόν από αυτές τις ιστορίες που έχουν βγει από τα στενά όρια των γραμμών και των λέξεων και ταξιδεύει στις καρδιές των ανθρώπων με ένα τόσο δυναμικό τρόπο που αλλάζει, εξελίσσει τις ζωές τους.  

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, απορρίφθηκε από 18 εκδότες πριν τελικά εκδοθεί. Απετέλεσε το εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών και συντροφεύει το Όσα Παίρνει ο Άνεμος στο Πάνθεον των Best Sellers όλων των εποχών, μετά την Αγία Γραφή.

Ποια είναι η ιστορία…

Ο Γλάρος Ιωνάθαν αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που είναι αποφασισμένο να μην είναι συνηθισμένο. “Οι πιο πολλοί γλάροι το μόνο που μπαίνουν στον κόπο να μάθουν είναι πως να πετούν για να φτάσουν από την ακροθαλασσιά στην τροφή τους και πάλι πίσω. Γι’ αυτούς δεν έχει σημασία το πέταγμα, αλλά το φαγητό. Όμως για τούτον εδώ το γλάρο, μετρούσε πολύ περισσότερο η χαρά τού να πετάει” (Ρίτσαρντ Μπαχ).

O Ιωνάθαν ψάχνει τον πραγματικό λόγο του πετάγματος και όλα όσα είχε καταφέρει να μάθει μετά από ώρες εξάσκησης τον έκαναν να καταλάβει πως υπάρχουν πολλά πράγματα για να μάθει κανείς στη ζωή. Αντί για το άχαρο πήγαινε έλα στις ψαρόβαρκες τώρα υπάρχει ένας σκοπός της ζωή: η γνώση, η ελευθερία. Σκέφτεται πως θα τον ευγνωμονούν στο Σμήνος για την προσφορά του αυτή, αλλά του επιβάλλουν Ατίμωση για την απερίσκεπτη ανευθυνότητά του και τον εξορίζουν από την Αδελφότητα.

Η συναρπαστική συνέχεια στις σελίδες σας!

Γιατί να το διαβάσω…

  • Αυτό το μοντέρνο κλασικό best seller είναι ένα παραμύθι για την αναζήτηση υψηλού νοήματος στη ζωή, ακόμη κι αν το σμήνος σου, η φυλή ή η γειτονιά σου βρίσκει τη φιλοδοξία σου απειλητική.
  • Έχει εμπνεύσει χιλιάδες αναγνώστες να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή και να εκπληρώσουν τον πραγματικό τους σκοπό.
  • Ακόμα και αν το έχεις διαβάσει, η νέα εμπλουτισμένη έκδοση κυκλοφορεί με το τέταρτο μέρος του Γλάρου Ιωνάθαν που για χρόνια ο συγγραφέας κρατούσε σε ένα συρτάρι.