Εξαφανισμένος φάκελος (Fleuve Noir)

Εξαφανισμένος φάκελος : Μία δυνατή αστυνομική ταινία μυστηρίου γεμάτη ένταση και ανατροπές. Κανείς από τους χαρακτήρες δεν είναι…αψεγάδιαστος και αυτό είναι κάτι που κάνει ακόμα πιο ρεαλιστική την ιστορία.

ΠΛΟΚΗ

Ο νεαρός Ντανί εξαφανίζεται και ένας έμπειρος – πλην αλκοολικός και με πολλά προσωπικά προβλήματα – ντετέκτιβ αναλαμβάνει την έρευνα. Η μητέρα του Ντανί πρέπει να φροντίζει παράλληλα την αυτιστική κόρη της, την ώρα που ο συζυγός της λείπει σε ταξίδι. Στις έρευνες θέλει να συνεισφέρει, ο κύριος Μπελέλ, ένας γείτονας και πρώην καθηγητής του εξαφανισμένου νεαρού, ο οποίος έχει κάπως περίεργη συμπεριφορά…

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Είναι η καλύτερη ερμηνεία του Vincent Cassel (σαν ντετέκτιβ Βισκοντί) κατά την προσωπική μου άποψη. Βγάζει πολύ ένταση αλλά είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χαρακτήρας του είναι αλκοολικός, εμμονικός με την πρώην γυναίκα του και αντιμετωπίζει πολλά θέματα με τον γιο του. Πολύ καλή είναι(αναμενόμενο) και η Sandrine Kiberlain στο ρόλο της μητέρα του Ντανί. Αυτή όμως που πραγματικά με εντυπωσίασε είναι η 19χρονη Lauréna Thellier στον ρόλο της αυτιστικής κόρης. Απίστευτο ταλέντο.

Ίσως κάποιους τους ξενίσει το τέλος γιατί φαίνεται σα να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα. Αν το καλοσκεφτεί όμως, οι επιλογές που έχουν οι πρωταγωνιστές δεν είναι πολλές. Δεν είναι ταινία για Όσκαρ. Είναι όμως μία αξιόλογη αστυνομική ταινία που βάζει τον θεατή στην διαδικασία να μαντέψει τι πραγματικά συνέβη.