Απίστευτο – Netflix

Το απίστευτο είναι μία στυνομική σειρά μίας σεζόν (8 επεισόδια). Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε μία περίοδο τριών χρόνων (2008 – 2011). Εμπνευσμένη από ένα άρθρο των T. Christian Miller και Ken Armstrong, το οποίο κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ το 2015. Ο τίτλος του άρθρου; “Μία απίστευτη ιστορία βιασμού”…

Υπόθεση

Η Μαρί Άντλερ είναι μία ορφανή 18χρονη, που έχοντας μείνει με αρκετές οικογένειες, έχει καταλήξει στο κέντρο Άνοδος και προσπαθεί να φτιάξει την ζωή της. Ένα βράδυ, ένας άγνωστος με μάσκα θα εισβάλλει στο δωμάτιο της και θα την βιάσει. Οι συνεχείς ανακρίσεις σε συνδυασμό με το σοκ που έχει υποστεί, την κάνουν να πέφτει σε αντιφάσεις. Η δυσπιστία που υπάρχει προς το πρόσωπό της λόγω του οργισμένου και απόμακρου χαρακτήρα της θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για εκείνη. Έτσι, θα φτάσει στο σημείο να πάρει πίσω την αρχική της κατάθεση και από θύμα να βρεθεί μπλεγμένη. Απίστευτο; Και όμως αληθινό… Τα γεγονότα αυτά λαμβάνουν χώρα το 2008.

3 χρόνια μετά, 2 γυναίκες ντετέκτιβ ανακαλύπτουν τυχαία πως υπάρχει μία σειρά από βιασμούς με τα ίδια χαρακτηριστικά. Στήνεται μία ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να βρεθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή ο δράστης. Η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι. Ο δράστης είναι εξαιρετικά μεθοδικός και προσεκτικός και τα στοιχεία που αφήνει πίσω του είναι λίγα έως ανύπαρκτα. Οι 2 αστυνομικίνες όμως είναι αποφασισμένες και έχουν κάνει προσωπική υπόθεση την λύση του μυστηρίου. Η μία είναι πιο έμπειρη και σκληρή (έχει δουλέψει και σαν μυστική στο παρελθόν), η άλλη είναι πιο ευαίσθητη αλλά και αποφασισμένη (έχει και 2 μικρές κόρες και το βλέπει σα να πρέπει να τις προστατέψει).

Unbelievable : Γιατί να την δείτε;

Είναι από αυτά που μας αρέσουν.

  • Σειρά μίας σεζόν, χωρίς να πρέπει να περιμένουμε μήνες να δούμε την συνέχεια.
  • Βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία
  • Αν έχετε δει σειρές όπως το “Όταν μας βλέπουν” και το Manhunt: Unabomber και σας άρεσαν, τότε θα σας αρέσει και το Απίστευτο.
  • Για τα μηνύματα που περνάει. Ο βιασμός είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα έγκλημα.

Σίγουρα, θα σας προκαλέσει οργή όπως και το Όταν μας βλέπουν. Από την άλλη όμως, για να μην βλέπουμε πάντα το ποτήρι μισοάδειο, θα σας δώσει και ελπίδα. Μπορεί κάποιοι να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους, υπάρχουν όμως και άλλοι που την κάνουν με υπερβάλλοντα ζήλο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο iMDB, η βαθμολογία είναι 8.4!

Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Η σειρά πάει αρκετά καλά. Έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Είναι όμως πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Το δίδυμο των ντετέκτιβ “κόλλησε” καλά, οπότε αναμένουμε ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.