Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο

Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο

Μία εκπληκτική ιστορία που άξιζε να γίνει ταινία (εδώ έχουν γίνει άλλες και άλλες). Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο είναι μία ταινία βασισμένη στην αυτοβιογραφία του William Kamkwamba. Ένα παιδί που με την αγάπη του για την φυσική πρόσφερε πάρα πολλά στους συνανθρώπους του. Διαθέσιμη και στο Netflix. 

ΜΑΛΑΟΥΪ 2001

Η οικογένεια του 13χρονου William προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σπουδάσει τα παιδιά της σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Πλημμύρες, ξηρασία, λοιμός χτυπούν το χωριό και ο μικρός αναγκαστικά θα σταματήσει το σχολείο. Τότε όμως βάζει μπροστά το σχέδιο του. Ένα σχέδιο που δεν έχει ως στόχο μόνο να βοηθήσει την οικογένειά του αλλά να σώσει όλο το χωριό. Με έμπνευση του ένα επιστημονικό βιβλίο, ο μικρός κατάφερε να φτιάξει μία ανεμογεννήτρια. Ένα επίτευγμα που έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τον τόπο στον οποίο ζει.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ

  • Ευαισθητοποιεί. Μπορεί να γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν προβλήματα στην Αφρική αλλά ίσως να μην έχουμε καταλάβει το ακριβές μέγεθος των προβλημάτων που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί. Η ταινία φροντίζει να μας δείξει πως το θέμα των ανθρώπων εκεί δεν είναι το πως θα περνάνε καλύτερα αλλά το πως θα επιβιώσουν.
  • Συγκινεί. Είναι αν μη τι άλλο συγκινητική η προσπάθεια του μικρού Γουίλιαμ να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.
  • Εμπνέει! Αφού αυτό το παιδί με αυτά τα μέσα, κατάφερε να φτιάξει ανεμογεννήτρια, ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα. 
  • Η επιστήμη είναι σούπερ! Καιρός να αγαπήσουμε την Φυσική.

Μπορεί σε ορισμένα σημεία να φαίνεται πως κυλούν αργά τα πράγματα. Είναι γεγονός πως και μένα με χαλάει αυτό σε ορισμένες ταινίες. Εδώ όμως βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τις συνθήκες. Πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα, δεν είναι για τους ανθρώπους εκεί. Δεν είναι τόσο μακρινό το 2001…υπάρχουν και σήμερα τέτοιες καταστάσεις.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-08″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_sidebar id=”ad-15″]

[/col]
[col span__sm=”12″]

[ux_video url=”https://youtu.be/JyAQfjQ5_A0″]

[/col]

[/row]