Είμαστε όλοι νεκροί – Κορεάτικη σειρά Netflix

ειμαστε ολοι νεκροι

Είμαστε Όλοι Νεκροί

Το είμαστε όλοι νεκροί είναι το νέο post apocalyptic θρίλερ του Netflix. Κορεάτικη σειρά με 12 επεισόδια διάρκειας περίπου 1 ώρας το καθένα. Έχει αρκετά καλά στοιχεία αν και σε κάποια σημεία αισθάνθηκα να με κουράζει.

Σενάριο

Ο (τρελοεπιστήμονας) πατέρας ενός παιδιού το οποίο είναι θύμα bullying, ψάχνει τρόπους να το προστατέψει ή ακόμα και να εκδικηθεί όσους του κάνουν κακό. Έτσι, αναπτύσσει έναν ιό, ο οποίος μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Όπως φαντάζεστε, ο ιός θα εξαπλωθεί γρήγορα ανάμεσα στα μέλη ενός σχολείου αρχικά και αργότερα σε όλη την πόλη. Εμείς θα παρακολουθούμε κατά βάση την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων παιδιών να επιβιώσουν σε ένα σχολείο γεμάτο με ζόμπι.

Τα θετικά και τα αρνητικά

Προσωπικά, τα ζόμπι τα βρίσκω αστεία όποτε τα βλέπω σε ταινίες και σειρές! Φαντάζομαι αυτό θα αλλάξει αν τύχει και συναντήσω κανένα από κοντά…

Για μένα οι επιτυχημένες σειρές και ταινίες με ζόμπι δεν έχουν να κάνουν με αυτά αλλά με τις ανθρώπινες συμπεριφορές σε ακραίες συνθήκες κινδύνου. Το “Είμαστε όλοι νεκροί” το καταφέρνει αυτό. Δείχνει πως αντιδρούν διαφορετικοί χαρακτήρες και πως μπορεί να αλλάξει η συμπεριφορά τους όσο ζουν σε αυτή την αγχώδη κατάσταση.

Το αρνητικό για μένα είναι η διάρκεια. Δεν χρειάζονταν 12 ωριαία επεισόδια. Μετά από ένα σημείο οι καταδιώξεις έγιναν κουραστικές και ήταν σαν να γίνονται απλά για να γεμίζει ο χρόνος. Όσο νίντζα και να είναι ο Τσέονγκ σαν κάπου με κούρασε.

Να την δω;

Παρόλο που γκρινιάζω για την διάρκεια παραπάνω, αξίζει να την δείτε. Στο iMDB η βαθμολογία είναι 7.6 και αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Τι να δω μετά;

Αν θέλετε κάποια ασιάτικη σειρά θα πρότεινα το Alice in Borderland, σκεφτόμενος ότι το παιχνίδι του Καλαμαριού το έχετε δει ήδη. Αν θέλετε να πάτε σε κάτι διαφορετικό, το οποίο όμως πάλι εξετάζει διαφορετικές συμπεριφορές σε… στρεσογόνες καταστάσεις, τότε θα πρότεινα την βέλγικη σειρά “Οι δώδεκα“.