Το ημερολόγιο ενός δειλού

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”368″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

Συγγραφέας: Παπαθεοδώρου Βασίλης
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Ημερομηνία έκδοσης: 2014
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Ο Νίκος και ο Θοδωρής. Ο θύτης και το θύμα. Το χτες και το σήμερα. Με φόντο ένα ιδιωτικό σχολείο ξετυλίγονται δυο προσωπικές αφηγήσεις νίκης και ήττας, χαράς και απόγνωσης, που διασταυρώνονται καθημερινά σε μια βάναυση ιστορία κακοποίησης, σ’ ένα διαρκή βασανισμό. Το bullying. Συμμαθητές και φίλοι, οικογένειες και καθηγητές γίνονται αργά ή γρήγορα μάρτυρες ακραίων συμπεριφορών. 
– Ποιος θα αντιδράσει, πότε και πως; 
– Υπάρχει τρόπος διαφυγής από αυτή την κατάσταση; 
– Και ποιοι τελικά ευθύνονται για τη διαιώνισή της; 
Το νεανικό μυθιστόρημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου “Το ημερολόγιο ενός δειλού” σκιαγραφεί με τον πιο παραστατικό τρόπο καθημερινές καταστάσεις τις οποίες βιώνουν όλο και περισσότερα παιδιά. Πρόκειται για μια κατάδυση στην ψυχολογία των εφήβων, μια εξερεύνηση των πιο σκοτεινών πτυχών του μυαλού τους και των συμπεριφορών τους. Ένα μυθιστόρημα γραμμένο με χιούμορ και πίκρα, που περιγράφει όνειρα και προδοσία, φιλίες κι εγκατάλειψη, αποδοχή και περιθωριοποίηση. Ένα βιβλίο που μιλά για όσα όλοι μας έχουμε νιώσει και σκεφτεί, αλλά ντρεπόμαστε να τα ομολογήσουμε.
 

[/col]
[col span__sm=”12″ padding=”20px 25px 20px 25px” align=”center” bg_color=”rgb(95, 68, 99)” color=”light” animate=”fadeInUp”]

Το γοριλάκι σχολιάζει…

Αυτό το βιβλίο μου άρεσε γιατί έθεσε ερωτήματα, που όλοι πρέπει να απαντήσουμε, σχετικά με το bullying. Το βιβλίο μας παρουσιάζει την οπτική γωνία τόσο του θύτη όσο και του θύματος. Δεν είναι δήθεν, είναι ανατρεπτικό, το προτείνουμε.

[button text=”ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ” color=”secondary” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ link=”http://go.linkwi.se/z/10721-0/CD19092/?lnkurl=https%3A%2F%2Fwww.ianos.gr%2Fto-imerologio-enos-deilou-0337856.html” target=”_blank”]

[/col]

[/row]