«Ασυνήθιστα στοιχεία» από τον Τομ Χανκς…τώρα και στην Ελλάδα!

Ασυνήθιστα στοιχεία : Ο Τομ Χανκς γράφει μια συλλογή διηγημάτων που αναλύουν με εξαιρετική τρυφερότητα, χιούμορ και οξυδέρκεια την ανθρώπινη κατάσταση και τα πάσης φύσεως ελαττώματά της. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικοί ήρωες με ένα μόνο κοινό σημείο. Η γραφομηχανή είναι ο συνδετικός κρίκος που διαδραματίζει ρόλο σε όλα τα διηγήματα, άλλες φορές περιθωριακό, άλλες κεντρικό.

Οι ιστορίες…

Κατά τα άλλα: Μία πυρετική, αστεία σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο φίλων. Ένας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου που αντιμετωπίζει τα συναισθηματικά και σωματικά τραύματά του. Ένας ηθοποιός δεύτερης διαλογής που βρίσκεται ξαφνικά στα φώτα της δημοσιότητας και μια χαοτική περιοδεία δημοσιογραφικής προώθησης. Ένας αρθρογράφος στην εφημερίδα μιας μικρής πόλης, με απαρχαιωμένες απόψεις για τον σύγχρονο κόσμο. Μια γυναίκα που προσαρμόζεται στη ζωή μετά το διαζύγιο, σε μια καινούρια γειτονιά. Τέσσερις φίλοι που πάνε μέχρι τη Σελήνη και επιστρέφουν, με έναν πύραυλο κατασκευασμένο στην πίσω αυλή ενός σπιτιού. Ένας έφηβος σέρφερ που ανακαλύπτει τυχαία την κρυφή ζωή του πατέρα του.

Ήρωες και καταστάσεις, 17 διαφορετικές ιστορίες με τίτλο «Ασυνήθιστα στοιχεία – Uncommon Type: Some Stories» μας ταξιδεύουν στον κόσμο της φιλίας, της οικογένειας, της αγάπης και της φυσιολογικής, καθημερινής συμπεριφοράς. Δεν λείπει η συγκίνηση από το βιβλίο που θα χαροποιήσει και ταυτόχρονα θα ξαφνιάσει τα εκατομμύρια των θαυμαστών του Τομ Χανκς.

Πως ξεκίνησαν όλα…

Ο Χανκς ξεκίνησε την συγγραφή του βιβλίου αμέσως μετά από τη δημοσίευση στο New Yorker –που θεωρείται από πολλούς το «σπίτι» σημαντικών συγγραφέων του κόσμου- μιας από τις ιστορίες του.

Η ιστορία δημοσιεύθηκε το 2014 με τίτλο «Alan Bean Plus Four» και αφορούσε το ταξίδι τεσσάρων φίλων στο φεγγάρι.

Το δημοσίευμα έπεσε στην αντίληψη του Σόνι Μέιτα, αρχισυντάκτη του εκδοτικού οίκου Alfred A Knopf, ο οποίος δήλωσε ότι «μου έκανε εντύπωση η τόσο αξιοσημείωτη φωνή και η επιβλητικότητά τους ως συγγραφέα. Ήλπιζα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ιστορίες. Ευτυχώς για τους αναγνώστες αποδείχθηκε ότι υπήρχαν».