Πόλη στα όπλα

Ισπανική ταινία της οποίας τα γεγονότα διαδραματίζονται στην Βαρκελώνη του 1921. Παίζουν αρκετά μεγάλα ονόματα του ισπανικού κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων και 2 πρωταγωνιστές του La Casa De Papel.

ΠΛΟΚΗ

Μία ιστορία η οποία στην αρχή μοιάζει μπερδεμένη αλλά όσο περνάει η ώρα το κουβάρι ξετυλίγεται και ο κάθε χαρακτήρας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Ουσιαστικά, υπάρχουν δύο μεγάλα στρατόπεδα: αυτοί που θέλουν να οδηγήσουν την χώρα σε εμφύλιο και αυτοί που θέλουν να το αποτρέψουν. Με αφορμή τις κόντρες που υπάρχουν για τα εργατικά δικαιώματα, αυτοί που κινούν τα νήματα χρησιμοποιούν συγκεκριμένα άτομα για να πετύχουν το σκοπό τους. Ένας ικανός αστυνόμος έρχεται από την Μαδρίτη και συνεργάζεται με μία ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών οι οποίοι έχουν πάρε δώσε και με τον υπόκοσμο. Από την άλλη, οι εργάτες τσακώνονται μεταξύ τους για το αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν βία για να πετύχουν τους στόχους τους. Το θέμα είναι πως άνθρωποι με πραγματικά καλές προθέσεις μπορεί να καταλήξουν – άθελά τους – πιόνια…

ΗΘΟΠΟΙΟΙ – ΣΧΟΛΙΟ

Για μια ακόμα φορά, ο ισπανικός κινηματογράφος μας δίνει μία εξαιρετική ταινία. Τους 2 βασικούς πρωταγωνιστές (Luis Tosar & Michelle Jenner) σίγουρα τους έχετε δει και σε άλλες επιτυχείς ισπανικές ταινίες. Επίσης, πολύ σημαντικούς ρόλους έχουν και οι Jaime Lorente (βλέπε Ντένβερ La Casa De Papel, Todos Lo Saben) και ο Paco Tous (βλέπε … Μοσκού). Μόνο που αυτή την φορά, η σχέση τους δεν είναι σχέση πατέρα-γιου αλλά έχουν μεγάλη κόντρα μεταξύ τους. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix και σίγουρα αν έχετε διάθεση για μία ταινία εποχής, με δράση και ανατροπές, θα σας αρέσει.